Τα συγκοινωνιακά προβλήματα της Θεσσαλονίκης έθεσαν επί τάπητος σε συνάντησή τους ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), Κωνσταντίνος Αμπατζάς και ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, Ιωάννης Μανδρίνος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του ΟΕΕΘ, από την πλευρά του ο κ. Μανδρίνος μιλώντας για τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης, τόνισε ότι εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, ταλαιπωρούν τους μετακινούμενους πολίτες και δυσχεραίνουν την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, που όπως υπογράμμισε, βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη της αποπεράτωσης του έργου του Μετρό, που όπως τόνισε «για χρόνια τώρα έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα», ενώ αναφερόμενος σε άλλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη, ανέφερε τα ακόλουθα: εκβάθυνση του Λιμένα Θεσσαλονίκης, επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία», σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Βόρεια Ευρώπη και αύξηση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες. Η υλοποίηση των έργων αυτών, όπως επισήμανε ο κ. Μανδρίνος, θα βοηθήσουν στην προσέλκυση τουριστικού ρεύματος και στην οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Αμπατζάς, δεσμεύτηκε να συμβάλλει γρήγορα στην επίλυση των προβλημάτων που εντοπίζονται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οργανισμού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: