Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, με αντικείμενο την ανάπλαση της πλατείας του Διοικητηρίου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να οριστούν τα επόμενα βήματα και να δεσμευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της τελικής μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας.

Συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης, μέλη του Δ.Σ. της πλατείας Διοικητηρίου και μέλη του συλλόγου φίλων της περιοχής και συμφωνήθηκε στις 25 Ιανουαρίου να συγκληθεί η πρώτη ομάδα εργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

«Η πλατεία Διοικητηρίου είναι ανοικτή πληγή στην καρδιά της πόλης, που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα. Παίρνουμε την πρωτοβουλία γιατί είμαστε με τον πολιτισμό, τις όμορφες και ελεύθερες πλατείες όπου συνυπάρχουν τα μνημεία και τα νεότερα στοιχεία, με σεβασμό στην ιστορία της πόλης προς όφελος των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη πρέπει επιτέλους να γιατρέψει τις πληγές της» δήλωσε η υφυπουργός.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: