Το Local Short Film Festival για 8η φορά στον πολυχώρο WE

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι σκηνοθέτες της Θεσσαλονίκης και οι σινεφίλ της πόλης δίνουν ραντεβού στο σημείο συνάντησης τους και δημιουργούν τις δικές τους κινηματογραφικές νύχτες την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη). Εξι νέοι κινηματογραφιστές της πόλης παρουσιάζουν στο κοινό τις -μικρού μήκους- ταινίες τους. Δύο ώρες non stop προβολών, συζήτηση με τους δημιουργούς και τέλος το βραβείο κοινού που θα αναδείξει την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ.Στηρίζουμε τους νέους σκηνοθέτες της πόλης!

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Still Life (Δημήτρης Καράς – 9’)

Novum (George Varanos, Mikel Sinanaj – 6’)

Harmonica (Πελαγία Χατζηνικήτα – 6’)

Στίγμα (Δημήτρης Θεοχαρίδης – 4’)

Δέκα μείον (Αναστάσης Μαυρογιάννης – 19’)

9023 (Τάνια Ναναυράκη, Σωτήρης Πετρίδης – 8’)

Guest Movie: Brot & Oliven / Ψωμί & Ελιές ( Alexander Jaschik & Ιορδάνης Ορφανίδης – 30′)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00

Είσοδος: 2 ευρώ.

 Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν – Βιογραφικά & Περιλήψεις

  1. Still Life (Δημήτρης Καράς – 9’)

Ένας άνδρας βρίσκεται αναίσθητος σε μια ερημική περιοχή πάνω σε ένα χωματόδρομο. Όταν συνέρχεται, συναντάει έναν μυστηριώδη ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος θα του παρουσιάσει ένα δίλημμα που θα καθορίσει τον τελικό του προορισμό.

Ο Δημήτρης Καράς γεννήθηκε στις Σέρρες και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ, καθώς και διδακτορικό στην ασφάλεια ασύρματων τηλεπικοινωνιών, από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Συμμετείχε ως Α’ βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία μεγάλου μήκους “Τα Πνεύματα” (2016). Έκανε σκηνοθεσία, σενάριο και μοντάζ στις ταινίες μικρού μήκους “Blue Moon” (2014) και “Still Life” (2017), και έχει συμμετάσχει στην ομάδα παραγωγής σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους. Έχει πτυχίο Αντίστιξης και Ενοργάνωσης από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, παίζει τσέλο, και έχει ασχοληθεί με τη μουσική σύνθεση.

  1. Novum (George Varanos, Mikel Sinanaj – 6’)

Η ιστορία του novum τοποθετείται στο έτος 2031, όπου η γη ετοιμάζει μια νέα αποστολή στον πλανήτη Ερμή με σκοπό την αναζήτηση κοιτασμάτων νερού. Ο πρωταγωνιστής της αποστολής αυτής είναι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, το novum. Το ανεπτυγμένο ένστικτο επιβίωσης του και η σπουδαιότητα του ρόλου του, θα το φέρει αντιμέτωπο με το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων.

Ο Γιώργος Βαράνος σπουδάζει Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η επαφή με το Animation ξεκίνησε πριν από περίπου 6 χρόνια και από τότε δεν αφήνει ευκαιρία για νέες γνώσεις και εξέλιξη στον τομέα αυτό. Τότε ήταν που δημιουργήθηκε μια μικρή ομάδα παραγωγής animation short, η “nous Animation” μαζί με το Μικέλ Σινανάι. Η πρώτη επαγγελματική πρόταση ήρθε το 2015 από το σεισμολόγο Ηλία Τσιάπα, ενώ ακολούθησαν και τα animation “The Basic Laws of Human Stupidity” και “novum” τα οποία προσέλκυσαν τα βλέμματα του κοινού, δίνοντας ελπίδα για το animation στην Ελλάδα. Να σημειωθεί πως το “novum” είναι το πρώτο Ελληνικό Animation Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ η “nous Animation” υπόσχεται να φέρνει συνεχώς νέο και πρωτότυπο υλικό στο χώρο του Animation.

Ο Μικέλ Σινανάι σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Γνώρισε την τέχνη του animation 6 χρόνια πριν και από τότε αποτελεί ενα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Μαζί με το Γιώργο Βαράνο δημιούργησαν μια ομάδα παραγωγής animation shorts, την “nous animation”. Η συνεργασία αυτή οδήγησε στην δημιουργία αρκετών project, όπως τα δυο τελευταία, “The Basic Laws of Human Stupidity” και “novum”, τα οποία είχαν αρκετή απήχηση στο κοινό.

  1. Harmonica (Πελαγία Χατζηνικήτα – 6’)

Τα απογεύματα μιας νεαρής κοπέλας συνοδεύονται από τη γνωστή μελωδία της φυσαρμόνικας ενός 11χρονου άστεγου αγοριού. Κάποια μέρα η μελωδία αυτή σταματά αφήνοντας την νεαρή κοπέλα με ένα δίλλημα.

Η Πελαγία Χατζηνικήτα γεννήθηκε στην Ρόδο το 1997. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει στην δημιουργία αρκετών ταινιών στα πλαίσια της σχολής. Στη ταινία «Φυσαρμόνικα» έχει αναλάβει τη μουσική σύνθεση και για πρώτη φορά το ρόλο του σκηνοθέτη. Έχει ένα πτυχίο πιάνου και δύο πανελλήνια βραβεία (1ο και 3ο) σε διαγωνισμούς της Χορωδίας & Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν). Αποφοιτώντας από τη σχολή θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική σύνθεση για τον κινηματογράφο.

  1. Στίγμα (Δημήτρης Θεοχαρίδης – 4’)

Παρελθόν και παρόν, όνειρο και πραγματικότητα, συγχέονται μέσα σε έναν επαναλαμβανόμενο λαβύρινθο αναμνήσεων. Όταν τραυματικές μνήμες ξυπνούν μέσα του, προσπαθεί να ξεφύγει. Είναι όμως μόνο αυτό αρκετό για να τις κερδίσει;

Ο Δημήτρης Θεοχαρίδης είναι φοιτητής του Τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σεναρίων, κάτι το οποίο αγαπά και επιθυμεί να συνεχίσει για το υπόλοιπο της ζωής του. Μέχρι το 4ο έτος των σπουδών του, το οποίο και διανύει, έχει σκηνοθετήσει 4 μικρού μήκους ταινίες και 4 μουσικά βιντεοκλίπ. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος άλλων ταινιών και project ως παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας και βοηθός σκηνοθέτη. Αυτό το διάστημα ασχολείται με τη συγγραφή του σεναρίου της επόμενης ταινίας που ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει.

  1. Δέκα μείον (Αναστάσης Μαυρογιάννης – 19’)

Οι θαμώνες ενός μπαρ δέχονται να παίξουν το παιχνίδι που τους προτείνει ένας άγνωστος . Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι στο τέλος του παιχνιδιού ένας από τους παίχτες θα πρέπει να πεθάνει.  Ποιος θα είναι ο χαμένος του παιχνιδιού και τι θα αποκαλυφθεί  για τον καθένα μέχρι  το τέλος της βραδιάς;

Ο Αναστάσης  Μαυρογιάννης γεννήθηκε στην Καρδίτσα . Περίμενε από πολύ μικρός το γράμμα του για το Hogwarts αλλά επειδή αυτό δεν ήρθε πότε αποφάσισε  ότι θέλει να δημιουργεί ο ίδιος μαγεία γι αυτό και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο.   Υπήρξε μέλος της  2ης Ομάδας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του παιδιού. Υπήρξε ομιλητής στο TEDx Academy. Αυτή την περίοδο ζει στην Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει  στην Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Δουλεύει σαν φωτογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό Oneman και Popcode .  Είναι επίσης εθελοντής φωτογράφος στην Άρσις. Γράφει  κριτικές ταινιών στο site MyMovies.  Είναι εθελοντής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και εθελοντής στην φλόγα.  Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού στο 5ο U made it Festival

  1. 9023 (Τάνια Ναναυράκη, Σωτήρης Πετρίδης – 8’)

Λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών.

Η Τάνια Ναναυράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Μοντάζ και στο post-production. Εργάζεται επαγγελματικά ως μοντέρ, έχοντας αναλάβει ταινίες, διαφημιστικά, προωθητικά βίντεο και trailers.

Ο Σωτήρης Πετρίδης είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ ασχολείται συστηματικά με το σενάριο και την παραγωγή ταινιών. Οι προηγούμενες ταινίες του ως σεναριογράφος/παραγωγός έχουν προβληθεί σε πάνω από 100 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ταινίες του προβλήθηκαν στο Comic-Con International του San Diego.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος