Το TiSFF – Thessaloniki International Short Film Festival δημιουργήθηκε το 2007 και είναι ένα φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων,όπως αυτές αποτυπώνονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας ταινίες (5 – 45 λεπτών), συμπυκνώνουν και καταγράφουν την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή όποιο άλλο.

Το TISSF έχει συμπεριληφθεί στα 44 καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους τού πλανήτη, εκ των οποίων τα 27 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν, κ.ά. Επιπλέον είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μ.μ. στην λίστα και στα 3 καλύτερα από όλες τις Βαλκανικές χώρες.
Με στόχο την προώθηση του ελληνικού σινεμά αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης το TiSSF έχει ταξιδέψει ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα) αλλά και το εξωτερικό (Μπρίστολ, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Κεμπέκ, Σμύρνη, Σανταντέρ κ.ά.) παρουσιάζοντας προγράμματα με έργα τών νέων ελλήνων σκηνοθετών.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού
Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Φέτος στις αίθουσες της αποθήκης Δ’ θα προβληθούν 105 ξένες δημιουργίες και 25
ελληνικές, διαλεγμένες από τις 1480 πού μας έστειλαν σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών οι βραβευμένοι δημιουργοί, πού πήραν τα πιο σημαντικά βραβεία της χρονιάς, Κάννες, ΟΣΚΑΡ, Κλερμόν-Φεράν, Σεζάρ, Sundance. Στα πλαίσια του προγράμματος του φεστιβάλ, θα γίνουν αφιερώματα στο Γαλλικό, στο Βέλγικο, στο Γερμανικό, στο Ολλανδικό, στο Αυστριακό, στο Καναδέζικο, στο Αμερικάνικο και τέλος στο Ελληνικό σινεμά.
Γράφουν Ευρωπαίοι κινηματογραφιστές για το TiSFF:
«Το TiSFF έχει απήχηση που γίνεται αισθητή σε όλη την Ευρώπη. Η κινηματογραφική βιομηχανία χρειάζεται φεστιβάλ όπως το TiSFF επειδή χρειάζεται να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στο να είμαστε τολμηροί και διαφορετικοί και αυτό ακριβώς υποστηρίζει το TiSFF: δίνει φωνή στους ανθρώπους που κάποια μέρα μπορεί να αλλάξουν το τοπίο του κινηματογράφου». Wim Vanacker, σκηνοθέτης και διευθυντής του ευρωπαϊκού οργανισμού NISI MASA.

«…ένα μοναδικό φεστιβάλ, με απίστευτα καλό πρόγραμμα!». Philippe Lamensch, σκηνοθέτης – παραγωγός, Βέλγιο / Γαλλία

«Το TiSFF είναι ένα φεστιβάλ για αυθεντικούς λάτρεις του σινεμά. Έχει την καλύτερη επιλογή ταινιών από οποιοδήποτε φεστιβάλ έχω παρευρεθεί». Dejan Mrkic,
βραβευμένος σκηνοθέτης, Ηνωμένο Βασίλειο / Αυστραλία

«Η ποιότητα των ταινιών που παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και η
δημιουργικότητά τους επίσης, ενώ οι ταινίες στο σύνολό τους συνθέτουν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα». Patrick Guedj, βραβευμένος σκηνοθέτης

Επίσης στο ΘΕΡΜΑΪΚΟ Μπαρ, το βράδυ της Τρίτης 12/12 θα πραγματοποιηθεί πάρτι με παρόντες Έλληνες και Ευρωπαίους σκηνοθέτες.
Δύο 3ωρες προβολές κάθε μέρα, στις 5μμ και στις 8:30 μ.μ. .
Τιμές εισιτηρίου: 7€ ημερήσιο, 5€ 3ώρη, 4€ φοιτητικό και 0€ για ανέργους
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944 207007, 2310 284748, [email protected]

Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών και μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση στο http://www.tisff.eu/

Μοιράσου το άρθρο: