Ξεκινά σήμερα το Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας με ειδικά μενού σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Array

Το Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας είναι μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» που έχει ως στόχο να αναδείξει τη μακεδονική (κλασική ή σύγχρονη) κουζίνα, να κρατήσει ζωντανή τη γευστική της παράδοση, να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της και να την κάνει ευρύτερα γνωστή στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Για δεύτερη χρονιά οι Ημέρες Μακεδονικής Κουζίνας επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως και την 1η Απριλίου με συνταγές που συνδέονται άρρηκτα,τόσο πνευματικά όσο και γευστικά με τη μακεδονική παράδοση.

Με την ευγενική σύμπραξη του μοναχού Επιφάνιου, του ανθρώπου που διακονεί με τον καλύτερο τρόπο την κουζίνα του Αγίου Όρους, και με τη δημιουργική συμβολή των σεφ δεκαεπτά εστιατορίων από τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν αυτό το δεκαπενθήμερο ειδικά μενού αγιορείτικης κουζίνας, διαφορετικά σε κάθε εστιατόριο.  Δεκαεφτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν με ειδικό μενού και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα από την σύγχρονη Αγιορείτικη Κουζίνα με γνώριμα αρώματα και γεύσεις.Ξεκινά σήμερα το Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας με ειδικά μενού σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Οι σεφ των εστιατορίων θα δημιουργήσουν πιάτα βασιζόμενοι στις συνταγές του μοναχού  επιλέγοντας αν θα παρουσιάσουν την παραδοσιακή συνταγή ή αν θα την εκσυγχρονίσουν. Σε κάθε περίπτωση, οι σεφ θα προτείνουν στο κοινό, ο καθένας ξεχωριστά και με τον δικό του τρόπο, ένα υψηλού επιπέδου set menu, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα mise en bouche από ένα πρωτογενές προϊόν της μακεδονικής γης, ένα πρώτο και ένα κυρίως πιάτο, καθώς και ένα επιδόρπιο, με τουλάχιστον δύο πιάτα του μενού να αναφέρονται στις συνταγές του μοναχού Επιφάνιου.

Η Θεσσαλονίκη είναι αδιαμφισβήτητα η πρωτεύουσα της ελληνικής γεύσης και γαστρονομικής παράδοσης

Η ιδέα να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη, κάτω από προϋποθέσεις και μετά από ωρίμανση της ιδέας δι’ έργων και όχι δια λόγων, και να χρισθεί πρωτεύουσα της Ελληνικής Γεύσης δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Αντίθετα μάλιστα υποστηρίζεται από αντικειμενικά επιχειρήματα και σαν επιλογή υπερέχει σαφώς συγκρινόμενη με οποιαδήποτε άλλο σημαντικό αστικό κέντρο της χώρας.

Οι “Ημέρες Μακεδονικής Κουζίνας” θα διαρκέσουν από σήμερα 19 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλες οι πληροφορίες για τα εστιατόρια που συμμετέχουν στις ­Ημέρες Σύγχρονης Μακε­δονικής ­Κουζίνας, τους σεφ και τα ­μενού τους βρίσκονται στο www.macedoniancuisine.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος