Έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο στην Ουκρανία-Νεκροί και αγνοούμενοι

Πέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και 12 φέρονται ως αγνοούμενοι σήμερα μετά την έκρηξη αερίου μέσα σε ανθρακωρυχείο της ανατολικής Ουκρανίας, περιοχής που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

“Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης και καθαρισμού, τα πτώματα τριών ανθρακωρύχων βρέθηκαν και ανασύρθηκαν στην επιφάνεια”, ανακοίνωσε το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων της αυτοανακηρυχθείσας από τους φιλορώσους αντάρτες δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 17 εργαζόμενοι στο ορυχείο “Sikhdcarbon”, στο χωριό Γιουρίβκα, περίπου είκοσι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λουγκάνσκ βρίσκονταν κάτω από τη γη τη στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε χθες, Πέμπτη.

“Η τύχη 14 ανθρώπων παραμένει άγνωστη”, δήλωσε ο τοπικός υπουργός Έκτακτων Καταστάσεων Γεβγένι Κατσαβαλόφ, τον οποίο επικαλείται το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Lougansk Inform Center.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, η κατάρρευση του ορυχείου οφείλεται σε έκρηξη αερίου, διευκρίνισαν οι αρχές του ανθρακωρυχείου που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ομάδας διασωστών στο σημείο αυτό, έπειτα από αίτημα των αυτονομιστών.

Η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Λουγκάνσκ είναι μια από τις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που διαφεύγουν του ελέγχου του Κιέβου μετά το ξέσπασμα το 2014 μιας σύγκρουσης με αυτονομιστές που υποστηρίζονται, σύμφωνα με το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης, από τη Ρωσία. Η ένοπλη αυτή σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 13.000 ανθρώπων μέσα σε πέντε χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος