Κ. Μητσοτάκης: Να σχεδιάσουμε μαζί το παρόν και το μέλλον-Να ενώσουμε ξανά την Ελλάδα (video)

“Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα προσωπικά αυτό το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος.

“Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:’Φύγετε’! Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: Προχωρήστε μπροστά!” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι “είναι, λοιπόν, διπλό το χρέος μας: Να τελειώσει η παρακμή και η Ελλάδα να πάει, επιτέλους, μπροστά! Να σχεδιάσουμε μαζί το παρόν και το μέλλον. Να γεφυρώσουμε τα ρήγματα που αφήνει πίσω της η κρίση. Να ενώσουμε ξανά την Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας: “Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ‘ναι’ εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν ‘όχι’: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που βρίσκονται απέναντι στην συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές. Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέμε μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων”.

Επανέλαβε επίσης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου ότι “η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Ελληνες και όχι να τους διχάσει κλείνοντας “τις πληγές του διχασμού που αφήνει πίσω της η σημερινή κυβέρνηση”. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στα ρήγματα ανάμεσα στους κερδισμένους και τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης, σε αυτούς που μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και σε αυτούς που βουλιάζουν στα χρέη”.

“Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης” τόνισε.

Αναφερόμενος στα θέματα της παιδείας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “ο νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται και δεν βελτιώνεται, καταργείται. Στην Ελλάδα οι ιδέες θα διακινούνται ελεύθερα και θα προστατεύονται παντού. Και στα πανεπιστήμια”.

Το πρόγραμμά της ΝΔ για την Παιδεία όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αποσκοπεί:

-“Οι υπολογιστές με τις σύγχρονες δεξιότητες ήδη από το δημοτικό και τα δημόσια πρότυπα σε κάθε περιφέρεια θα προσφέρουν κοινή αφετηρία σε όλα τα Ελληνόπουλα.

-Η σύγχρονη κριτική σκέψη, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η στροφή στην τεχνολογική εκπαίδευση θα δώσουν άλλη διάσταση σε γυμνάσιο και λύκειο.

-Και, τέλος, τα πανεπιστήμιά μας -πρώτα τα δημόσια και αύριο τα μη κρατικά- θα κάνουν μία νέα αρχή.Κρατώντας εδώ τους σπουδαστές μας, σε σύνδεση με την οικονομία και αναπτύσσοντας ξενόγλωσσα τμήματα, μπορούν να μετατρέψουν την χώρα μας σε κέντρο όλης της Ν.Α Ευρώπης.Όλα αυτά, βέβαια, σε ένα περιβάλλον ακαδημαϊκής ελευθερίας, πολιτισμού και δημιουργίας. Χωρίς ναρκωτικά, φωτιές και ρόπαλα στα πανεπιστήμια”.

Όσον αφορά στο Κράτος, το σχέδιο μας προβλέπει, είπε ο κ. Μητσοτάκης, “αξιοκρατία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εξυπηρέτηση του πολίτη και αξιολόγηση. Αμοιβές και προαγωγές με βάση την αξία και την απόδοση. Και διαρκή επιμόρφωση σε αξιοπρεπείς υπαλλήλους, πραγματικούς λειτουργούς και πρωταγωνιστές στην εξυγίανση του Κράτους”.

Για την οικονομία είπε ότι “οι πολίτες ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από εμάς. 11 λέξεις να θυμάστε: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για:

Άμεση κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ. “Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι “πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω”.

Γεναία ρύθμιση χρεών για όλους.120 δόσεις ξεκινώντας με τους πολλούς που χρωστάνε έως 3.000 ευρώ.

Επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος