Ν. Παππάς: Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο

«Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018 σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό.

Αναφερόμενος στο ψηφιακό ραδιόφωνο ο υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει μια σταδιακή μετάβαση και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς «όλοι χωρούν στο φάσμα». Ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι χθες βγήκε ο χάρτης συχνοτήτων και σήμερα εκδίδεται και η προκήρυξη για τον πάροχο δικτύου. Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση είπε, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με όλους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας ραδιοσταθμός και καμία θέση εργασίας.

Σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, καθώς το ΕΣΡ ολοκληρώνει τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι δικαιώθηκαν σε μια σφοδρή αντιπαράθεση για ένα ζήτημα που παρέμενε άλυτο για 30 χρόνια. Το σενάριο της ΝΔ ότι δεν έπρεπε να υπάρχει τίμημα και ότι το φάσμα είναι απεριόριστο κατέρρευσε, ανέφερε ο Ν. Παππάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν μιλούσαμε για κανάλια ασπρόμαυρα, λειτουργούντα με 20 εργαζομένους μόνο και χωρίς κανέναν έλεγχο στην ποιότητα του προγράμματος, θα είχαμε άπειρα κανάλια.

Τώρα μπαίνουν οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι τηρούνται οι ποιοτικές προϋποθέσεις, ότι εντασσόμαστε στις νέες τεχνολογίες, για να επισημάνει ότι ο σπάνιος πόρος του φάσματος πρέπει να αξιοποιείται ώστε και οι εργαζόμενοι να προστατεύονται και ο τηλεθεατής να απολαμβάνει ποιοτική τηλεόραση.

Επανέλαβε ότι για την 7η εναπομείνασα άδεια, ο νόμος προβλέπει ότι εάν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον αυτή θα μεταπέσει με τις θεματικές άδειες.

Για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, για το όνομα της πΓΔΜ, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι είμαστε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το συλλαλητήριο δεν μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντας της χώρας και δεν βοηθάει ουσιαστικά τη συγκεκριμένη στιγμή. Το ζήτημα χρειάζεται ψυχραιμία.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε, συνέχισε ο Ν. Παππάς, ότι μετά την ενδιάμεση συμφωνία, ο όρος Μακεδονία υπάρχει και το έχουμε δεχθεί. Ευχήθηκε να πάνε καλά τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις με μια συμφωνία, η οποία θα γίνει αποδεκτή και από την άλλη πλευρά για να ανακτήσει η βόρεια Ελλάδα τον στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνει γνωστό τι ακριβώς εννοούν. Έκανε λόγο για ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, την ώρα που στο παρελθόν η Ελλάδα είχε χάσει έδαφος και τώρα χαϊδολογούν ακραίες φωνές.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μια εσωτερική συζήτηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα.

Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο

Αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, είπε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν θα λυθούν ως εκ θαύματος όλα τα προβλήματα της χώρας, ωστόσο θα περάσουμε σε μία φάση στην οποία θα αποκτήσουμε βαθμούς αυξημένης ελευθερίας άσκησης πολιτικής από μια κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει ότι στρέφεται εκεί που πρέπει να στραφεί.

Επανέλαβε ότι κανείς δεν πιστεύει τώρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, σημειώνοντας ότι με το «μαξιλαράκι» του ESM και την ευρωπαϊκή ομπρέλα, η χώρα μπορεί να λαμβάνει λογικά επιτόκια στις αγορές, κάνοντας λόγο για θετικό κλίμα στην οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος