Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία – Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου

Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία έλαβε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Το Κρεμλίνο αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ρώσο πρόεδρο για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, όπως και ότι “ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία“. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία σύμφωνα με την ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. “Με ικανοποίηση επισημάνθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στο εμπορικό-οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι “συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο“.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι “οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το κύμα των ατεκμηρίωτων κατηγοριών εις βάρος της Ρωσίας που ξέσπασε με πρωτοβουλία της Βρετανίας σε σχέση με το περιστατικό στο Σάλσμπερι“.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο αρχηγός του Ρωσικού κράτους ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα “για τη ουσία της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ“.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ