Μέι:Το Λονδίνο θα αντιμετωπίζει τους Ευρωπαίους μετά το Brexit όπως τους άλλους μετανάστες

Το σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit θα δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης και θα αντιμετωπίζει τους πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισότιμα με εκείνους των άλλων χωρών, τόνισε τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η ανησυχία για το επίπεδο της μετανάστευσης ήταν ένας από τους παράγοντες-κλειδιά στους οποίους αποδόθηκε η ψήφος υπέρ της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ. Η  η Μέι έχει δεσμευθεί να βάλει τέλος στην ελευθερία κίνησης των προσώπων από τα κράτη μέλη της.

«Όταν θα εγκαταλείψουμε (την Ευρωπαϊκή Ένωση) θα θέσουμε σε ισχύ ένα σύστημα μετανάστευσης που βάζει τέλος μια και καλή στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός.

«Θα είναι ένα σύστημα βασισμένο στις ικανότητες, βάσει του οποίου θα είναι οι ικανότητες των εργαζομένων που έχουν σημασία, όχι το από πού έρχονται. Θα είναι ένα σύστημα που θα κοιτάζει όλη την υφήλιο και θα προσελκύει τους ανθρώπους με τις ικανότητες που χρειαζόμαστε», επισήμανε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Μέι, το σύστημα αυτό θα «εγγυάται ότι η μετανάστευση (προσώπων) με χαμηλό επίπεδο εξειδίκευσης θα μειωθεί και θα βάλει το ΗΒ στον δρόμο για τη μείωση της μετανάστευσης σε βιώσιμα επίπεδα».

Η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος έχει αναγγείλει πως θα δώσει στη δημοσιότητα μέσα στο φθινόπωρο ένα έγγραφο με το οποίο θα παρουσιάζει πώς θα λειτουργεί το σύστημα μετανάστευσης, πριν από την κατάρτιση και την υποβολή στη Βουλή των Κοινοτήτων ενός νομοσχεδίου για το ζήτημα αυτό το 2019.

Εκείνοι που επιθυμούν να μεταναστεύσουν και να ζουν και να εργάζονται στη Βρετανία για μακροπρόθεσμο διάστημα θα πρέπει να εκπληρώνουν ορισμένες ελάχιστες μισθολογικές προϋποθέσεις, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις πως δεν θα διεκδικούν θέσεις εργασίας που μπορούν να καλυφθούν από το εγχώριο εργατικό δυναμικό, κατά τους Συντηρητικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ πρότεινε από την πλευρά του μια μεταρρύθμιση του τεστ που πρέπει να περνούν τα πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να λάβουν βρετανικό διαβατήριο, με την ενσωμάτωση σ’ αυτό αναφορών στις «βρετανικές αξίες».

«Όχι, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι σαν την Σοβιετική Ένωση»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν είναι σαν την Σοβιετική Ένωση» διαπιστώνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού της των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, που προκάλεσαν οργισμένα σχόλια, αλλά και λοιδορήθηκαν, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Βρετανία.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, ο Τζέρεμι Χαντ δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργεί σαν την Σοβιετική Ένωση προσπαθώντας να εμποδίσει μέλη της να εγκαταλείψουν το μπλοκ.

«Όταν κάθομαι γύρω από ένα τραπέζι στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπάρχουν εκεί χώρες που ανήκαν στην Σοβιετική Ενωση, είναι τώρα δημοκρατικές χώρες και μπορώ να σας πω ότι οι δύο οργανισμοί δεν είναι το ίδιο», απάντησε με όλη της την σοβαρότητα η Τερέζα Μέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ReutersΈ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος