Αντιδράσεις για τα περί «πολέμου με το Ιράν»  του Νετανιάχου

Την έριξε την «βόμβα» του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου  κάνοντας  λόγο περί «πολέμου με το Ιράν»  την πρώτη ημέρα μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή που συνδιοργανώνουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας.

Στις εργασίες  που ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης  ο ισραηλινός πρόεδρος σε μήνυμα του που έχει καταγραφεί σε βίντεο   δήλωσε  πως «Αυτό που είναι σημαντικό σε τούτη τη συνάντηση — κι αυτή η συνάντηση δεν γίνεται μυστικά, διότι διεξάγονται πολλές τέτοιες — είναι πως πρόκειται για μια ανοικτή συζήτηση, με αντιπροσώπους ηγετικών αραβικών χωρών, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Ισραήλ για να προωθήσουν ένα κοινό συμφέρον, τον πόλεμο με το Ιράν», δήλωσε ο Νετανιάχου .

Το μήνυμα που καταγράφηκε σε βίντεο, αναρτήθηκε στο Twitter και περιεχόταν σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, παραθέτοντας αυτό ακριβώς το απόσπασμα της τοποθέτησης του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σχολίασε: «Πάντα ξέραμε τις παραισθήσεις του Νετανιάχου. Τώρα ο κόσμος όλος— κι όσοι παρευρίσκονται στο τσίρκο της Βαρσοβίας — γνωρίζουν επίσης».

Το βίντεο με το επίμαχο σχόλιο του Νετανιάχου διεγράφη αμέσως μετά  από το Twitter. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε ορθή επανάληψη της ανακοίνωσής του, αντικαθιστώντας τη φράση «πόλεμος με το Ιράν» με τη φράση «αντιμετώπιση του Ιράν».

Η διάσκεψη στη Βαρσοβία επικρίθηκε από πολλές πλευρές. Η συμμετοχή ήταν πολύ κατώτερη της προσδοκώμενης, διότι θεωρήθηκε ότι αποτελούσε αμερικανική προσπάθεια να κλιμακωθεί η πίεση στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος