Ultrafast Broadband: Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, έθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το έργο Ultrafast Broadband.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, που θα εξασφαλίζουν στους χρήστες, σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps).

Το Ultrafast Broadband αποτελεί συνέχεια των δράσεων Superfast Broadband (SFBB) και Rural Broadband (RB), στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ευρυζωνικών υποδομών νέας γενιάς σε περιοχές που δεν καλύπτονται από αντίστοιχα δίκτυα και στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων ευρυζωνικότητας της Κομισιόν για το 2025.

«Με τη στρατηγική μας επιλογή, η οποία ξεπερνά σε δημόσιες επενδύσεις τα 700 εκατ. ευρώ, κινητοποιούμε επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παππάς.
«Όπως έχει αποδειχθεί, άλλωστε, η παρέμβαση της Πολιτείας είναι διαχρονικά κρίσιμη για την ανάπτυξη μεγάλων και κάθε είδους υποδομών. Βασική μας μέριμνα η ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα εποχή».

«Το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα «τη μετάβαση της Ελλάδας από την ‘εποχή του χαλκού’ στην εποχή της οπτικής ίνας» ανέφερε ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ) και το ΕΓΤΑΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης είναι:
https://goo.gl/Gcm9q5

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος