ΥΠΟΙΚ: Tα μηνύματα που στέλνει η αναβάθμιση της Moody’s (video)

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε Β3 από Caa2, επιβεβαιώνοντας τη θετική προοπτική (outlook). Ο οίκος αναφέρει πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει στην χρηματοδότηση από τις αγορές. Το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας.

Το Υπουργείο τονίζει στην ανακοίνωσή του:

Η αισιοδοξία είναι βάσιμη καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση:

• Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο ΕuroWorking Group της 1ης Μαρτίου.
• Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.
• Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.
• Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μια χαμένη τετραετία και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος