Γεύσεις

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι

Αγαπημένη συνταγή, ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο, όταν θέλει κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Ο κιμάς γαλοπούλας ζυμώνεται με πολλά μυρωδικά και λίγα μπαχαρικά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι μια θρεπτική πράσινη σαλάτα. Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα...

«Φύλλα ελιάς» με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα

Ο chef Κώστας Κωβαίος μαγειρεύει για τη Ραδιοτηλεόραση "φύλλα ελιάς" (ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό που μας έρχεται από τις Γκαγκάλες του Ηράκλειου της Κρήτης) και σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα."Το ζυμαρικό αυτό με προέλευση τις Γκαγκάλες Ηρακλείου...

Σούπα με καρότο και φινόκιο, αρωματισμένη με τζίντζερ και πορτοκάλι

Τι άλλο να ζητήσει κανείς να φάει τον χειμώνα; Οι σούπες είναι θρεπτικές, νόστιμες και αποτελούν μια εύκολη λύση για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα που θα μας ζεστάνει. Ο chef de cuisine, Κωνσταντίνος...

Αρνάκι με χυλοπίτες

Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή, αρνάκι με χυλοπίτες, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τις γιορτινές ημέρες, ετοιμάζει ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης. Υλικά1 κιλό αρνάκι ½ σκελίδα σκόρδο 1 πιπεριά 2 μέτριες...

Λαχανοντολμάδες Θεσσαλίας

Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης μαγειρεύει υπέροχους λαχανοντολμάδες Θεσσαλίας και μας δίνει την παραδοσιακή συνταγή τους.Υλικά600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο 600 γραμμ. κιμά χοιρινό 1 ματσάκι κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ½ ματσάκι μαϊντανό...

Ποικιλία μανιταριών με άρωμα δεντρολίβανου και τυρί αρωματισμένο με κύμινο

Ο chef de cuisine, Κωνσταντίνος Κωβαίος, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" ποικιλία μανιταριών με άρωμα δεντρολίβανου και τυρί αρωματισμένο με κύμινο.Υλικά Για τα μανιτάρια1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πλευρώτους, shimeji, πορτομπέλο) 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κρεμμυδάκι...

Μελιτζάνες ιμάμ στο γκριλ

Ο sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Λάζαρος Κολαξής, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μελιτζάνες ιμάμ στο γκριλ.ΥλικάΜια μελιτζάνα φλάσκα κομμένη στη μέση 2 κρεμμύδια σε ροδέλες 1 σκελίδα σκόρδο 60 ml ελαιόλαδο 2...

Κόκορας με μακαρόνια χοντρά (συνταγή από την Αρκαδία)

Ο executive chef, Νίκος Δαούτης, μαγειρεύει για τη «Ραδιοτηλεόραση» κόκορα με μακαρόνια χοντρά, μια υπέροχη συνταγή από την Αρκαδία.Υλικά1 κόκορας γύρω στα 2½ κιλά κομμένος σε μερίδες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κλωνάρι φρέσκο...

Σαλάτα λαχανικών με κουρκουμπίνια φέτας και καραμελωμένα σταφύλια

Ο executive chef Νίκος Δαούτης ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μια σαλάτα… υπερπαραγωγή για ένα επίσημο, γιορτινό τραπέζι (ή απλά για ένα τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα): σαλάτα πανδαισία λαχανικών με κουρκουμπίνια φέτας και καραμελωμένα σταφύλια.Υλικά...

Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια

Φαγητό αρκετά ιδιαίτερο, απλό όμως στην εκτέλεσή του και πολύ αρωματικό. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας. Συνοδεύεται τέλεια από ένα λευκό κρασί. Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια...