Γεύσεις

Μίνι αλμυρά ταρτάκια με γαριδοσαλάτα – Ένα ορεκτικό για τις γιορτινές ημέρες

Ένα ορεκτικό για τις εορταστικές ημέρες, μίνι αλμυρά ταρτάκια με γαριδοσαλάτα, ιδανικό για την έναρξη του δείπνου ή και για να συνοδεύσετε το κρασί ή τον αφρώδη οίνο, παρέα με τους καλεσμένους σας, ετοιμάζει...

Μους γιαουρτιού με μέλι, μπαχαρικά και ρόδι

Κάθε εορταστικό τραπέζι κλείνει ιδανικά με ένα επιδόρπιο. Πέρα από τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα υπάρχουν στο τραπέζι αυτές τις ημέρες, ο σεφ Κώστας Κωβαίος μάς προτείνει μια εύκολη λύση για ένα ελαφρύ...

Εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ ροδιού

Μια ιδιαίτερη εορταστική σαλάτα με ρόδι, καραμελωμένα καρύδια, παρμεζάνα και βινεγκρέτ ροδιού ετοιμάζει ο σεφ Κώστας Κωβαίος για τη "Ραδιοτηλεόραση", ιδανική για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας τις γιορτινές ημέρες. Υλικά Για τη σαλάτα Διάφορα ανάμεικτα...

Πέννες με κρέμα αβοκάντο και ψητά ντοματίνια – Μια νόστιμη συνταγή για χορτοφάγους

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη χορτοφαγική διατροφή. Η συνταγή για πέννες με κρέμα αβοκάντο και ψητά ντοματίνια, που ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος, είναι ιδανική για όσους...

Πέτουρα με κοτόπουλο – Παραδοσιακή συνταγή από τα Γρεβενά

Μια παραδοσιακή σπιτική συνταγή μάς έστειλε ο Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αγίου Γεωργίου, του Δήμου Ηρακλεωτών Γρεβενών, φτιαγμένη με υλικά από τον τόπο τους. Πέτουρα με κοτόπουλο και... καλή όρεξη! Υλικά (για 2-3 μερίδες) 1/2 κοτόπουλο 1,5...

Κρεμώδης σούπα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης και θυμάρι

Συνταγή για μια πικάντικη ντοματόσουπα, ιδανική για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα, μας δίνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος, όσο ακόμα βρίσκουμε ώριμες ντομάτες στην αγορά. Η πιπεριά Φλωρίνης δίνει μια γλυκιά γεύση στη...

Μανιτάρια γεμιστά με χαλούμι και ντομάτα 

Μια συνταγή εύκολη και νόστιμη, είτε για πρώτο πιάτο είτε για συνοδευτικό κρέατος. Τα μανιτάρια είναι ιδανικός "μεζές" για κάθε περίπτωση, καθώς είναι θρεπτικά και ταιριάζουν με πολλούς συνδυασμούς. Τη συνταγή υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, Chef...

Ρεβίθια φρικασέ, μια παραδοσιακή συνταγή από την Τήνο

Ρεβίθια φρικασέ μαγειρεύει ο chef Νεκτάριος Βλαχάκης. Τη συνταγή δημιούργησε πριν από 12 χρόνια και πλέον έχει ενταχθεί στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα της Τήνου. Υλικά 1 κιλό ρεβίθια 5 μαρούλια 20 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 κούπα καρέ...

Κριθαρότο με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης

Μια ιδιαίτερη, αλλά απλή και πεντανόστιμη, συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια, ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Ενα πιάτο που συνοδεύεται τέλεια από ένα καλό λευκό κρασί.  Υλικά  200...

Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας

Μια ελαφριά αλλά νόστιμη συνταγή, μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι, την οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι γυναίκες που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" ο chef Κώστας Κωβαίος. Ο κιμάς γαλοπούλας...