Γεύσεις

Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας

Μια ελαφριά αλλά νόστιμη συνταγή, μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι, την οποία αγαπούν ιδιαίτερα οι γυναίκες που θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" ο chef Κώστας Κωβαίος. Ο κιμάς γαλοπούλας...

Πράσινη σαλάτα με σύκο, ψητό ταλαγάνι και λιαστή ντομάτα

Η εποχή του σύκου έφτασε κι είναι μια καλή ευκαιρία να "τιμήσουμε" το αγαπημένο και πολυδιάστατο φρούτο με μια δροσερή σαλάτα, που ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Ιδανική πρόταση για τις...

Κότα γεμιστή – Μια συνταγή από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό της Πορταριάς

Η πηλιορείτικη αυτή συνταγή, που μας στέλνει ο Γυναικείος Συνεταιρισμός της Πορταριάς, δίνει ένα νοστιμότατο και λαχταριστό γεύμα για τους καλεσμένους μας στο κυριακάτικο ή στο γιορτινό τραπέζι. Συνταγή 1 κότα περίπου 1,5 κιλό ½ κιλό...

Συνταγή για δίπλες με αμύγδαλο

O Γυναικείος Συνεταιρισμός "Τα λεύκα" από τη Λέσβο, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" αφράτες και τραγανές δίπλες -ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα για κάθε περίσταση. Υλικά  1 κιλό αλεύρι 8 περίπου φλιτζάνια νερό Αμύγδαλα Εκτέλεση Κάνουμε ένα απλό ζυμαράκι...

Γλυκό του κουταλιού κεράσι – Μια συνταγή από τους Γόννους της Λάρισας

Γλυκό του κουταλιού για να συνοδεύει τον ελληνικό καφέ, το καλοκαίρι στη βεράντα... Υπέροχη ιδέα που γλυκαίνει χωρίς όμως να παχαίνει ιδιαίτερα! Τη συνταγή για γλυκό του κουταλιού κεράσι μάς στέλνει ο Γυναικείος Συνεταιρισμός...

Κουλουράκια πορτοκαλιού από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Οι Απολλωνιάτισσες»

Οι γυναίκες του πρώτου Γυναικείου Αγροτουριστικού και Αγροτοβιοτεχνικού Συνεταιρισμού του Νομού Δωδεκανήσου, "Οι Απολλωνιάτισσες", ετοιμάζουν για τη "Ραδιοτηλεόραση" νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες. Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμός πορτοκάλι 1 ½...

Σπαγγέτι του ψαρά με κρόκο Κοζάνης και μυρωδικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και τα θαλασσινά κι ό,τι συνοδεύει αυτά, είναι η ιδανική πρόταση για γεύμα ή δείπνο. Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος προτείνει μακαρονάδα με όστρακα και μαλάκια, με το...

Τα κρασιά της Κρήτης στη Νέα Υόρκη

  Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα Κρασιά της Κρήτης ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη. Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στο Όσλο της Νορβηγίας, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete,  βρέθηκε  στη Νέα Υόρκη, όπου...

Κολοκυθόπιτα με κίτρινο κολοκύθι

Το κολοκύθι είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, βιταμίνης C και Α, ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και αντιοξειδωτικών ουσιών. Τη γλυκιά συνταγή με το κίτρινο κολοκύθι υπογράφει η chef Θεοδώρα Κούτσικου-Παπαμάρκου. Υλικά ...

Φιλέτο τσιπούρας με σπανακόρυζο και αρωματικό λαδολέμονο

Το καλοκαίρι ήρθε και τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την πρώτη θέση στο τραπέζι μας. Μια χορταστική, αρωματική και υγιεινή εκδοχή του δημοφιλούς ψαριού που κερδίζει τους πάντες. Τη συνταγή γράφει ο chef...