Γεύσεις

Κόκορας με μακαρόνια χοντρά (συνταγή από την Αρκαδία)

Ο executive chef, Νίκος Δαούτης, μαγειρεύει για τη «Ραδιοτηλεόραση» κόκορα με μακαρόνια χοντρά, μια υπέροχη συνταγή από την Αρκαδία.Υλικά1 κόκορας γύρω στα 2½ κιλά κομμένος σε μερίδες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κλωνάρι φρέσκο...

Σαλάτα λαχανικών με κουρκουμπίνια φέτας και καραμελωμένα σταφύλια

Ο executive chef Νίκος Δαούτης ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μια σαλάτα… υπερπαραγωγή για ένα επίσημο, γιορτινό τραπέζι (ή απλά για ένα τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα): σαλάτα πανδαισία λαχανικών με κουρκουμπίνια φέτας και καραμελωμένα σταφύλια.Υλικά...

Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια

Φαγητό αρκετά ιδιαίτερο, απλό όμως στην εκτέλεσή του και πολύ αρωματικό. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι σας. Συνοδεύεται τέλεια από ένα λευκό κρασί. Κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια...

Φρέσκα μακαρόνια με σπανάκι και τυρί για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών είναι η 25η Οκτωβρίου, μία ημέρα που καθιερώθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των...

Πάπια στήθος με μανιτάρια

Μια απλή συνταγή και γρήγορη. Η πάπια, με τον τρόπο αυτόν, "κρατάει" την τρυφερότητά της και λιώνει στο στόμα... Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης ετοιμάζει πάπια στήθος με μανιτάρια.Υλικά800 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια 300 γραμμάτια πάπια...

Σαλάτα με πατάτες και καπνιστό τόνο Αλοννήσου

Μια παραλλαγή της πολύ γνωστής σαλάτας Νισουάζ, χωρίς όμως, τα πράσινα φασολάκια, με πρωταγωνιστή τον λευκό τόνο Αλοννήσου, από τα χεράκια του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου.Υλικά Για τη σαλάτα10 πατάτες νέας σοδειάς 10 ντοματίνια κομμένα στη...

Χοιρινό μπούτι με δεντρολίβανο και πατάτες baby

Λουκούλλειο κυριακάτικο γεύμα που θα λατρέψουν όλοι. Στη μαρινάδα βρίσκεται όλη η γεύση αυτού του πιάτου και το μυστικό της επιτυχίας! Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης ετοιμάζει χοιρινό μπούτι με δεντρολίβανο και πατάτες baby.Υλικά1...

Κρέμα καραμελέ

Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης ετοιμάζει σπιτική κρέμα καραμελέ για εμάς που θέλουμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ένα κλασσικό γλυκάκι φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Τα παιδιά, που έτσι κι αλλιώς τους αρέσουν οι κρέμες και η καραμέλα (κι...

Ταλιατέλες με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές ραγού

Ένα φθινοπωρινό φαγητό μάς ετοιμάζει ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Εύκολη και γρήγορη η συνταγή... Πριν καν το καταλάβουμε, έχουμε ένα νοστιμότατο πιάτο στο τραπέζι μας.Υλικά500 γραμμ. ταλιατέλες 400 γραμμ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κύβους ...

Μους με λευκή σοκολάτα με φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς

Η μους σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα μας επιδόρπια. Ανάλαφρο γλύκισμα για τα μουντά φθινοπωρινά απογεύματά μας και μια τέλεια ιδέα να σερβίρουμε στο τέλος ενός υπέροχου δείπνου. Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης...