Γεύσεις

Συνταγή για δίπλες με αμύγδαλο

O Γυναικείος Συνεταιρισμός "Τα λεύκα" από τη Λέσβο, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" αφράτες και τραγανές δίπλες -ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα για κάθε περίσταση.Υλικά 1 κιλό αλεύρι 8 περίπου φλιτζάνια νερό ΑμύγδαλαΕκτέλεσηΚάνουμε ένα απλό ζυμαράκι...

Γλυκό του κουταλιού κεράσι – Μια συνταγή από τους Γόννους της Λάρισας

Γλυκό του κουταλιού για να συνοδεύει τον ελληνικό καφέ, το καλοκαίρι στη βεράντα... Υπέροχη ιδέα που γλυκαίνει χωρίς όμως να παχαίνει ιδιαίτερα! Τη συνταγή για γλυκό του κουταλιού κεράσι μάς στέλνει ο Γυναικείος Συνεταιρισμός...

Κουλουράκια πορτοκαλιού από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Οι Απολλωνιάτισσες»

Οι γυναίκες του πρώτου Γυναικείου Αγροτουριστικού και Αγροτοβιοτεχνικού Συνεταιρισμού του Νομού Δωδεκανήσου, "Οι Απολλωνιάτισσες", ετοιμάζουν για τη "Ραδιοτηλεόραση" νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.Υλικά2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμός πορτοκάλι 1 ½...

Σπαγγέτι του ψαρά με κρόκο Κοζάνης και μυρωδικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και τα θαλασσινά κι ό,τι συνοδεύει αυτά, είναι η ιδανική πρόταση για γεύμα ή δείπνο. Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος προτείνει μακαρονάδα με όστρακα και μαλάκια, με το...

Τα κρασιά της Κρήτης στη Νέα Υόρκη

 Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα Κρασιά της Κρήτης ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη. Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στο Όσλο της Νορβηγίας, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete,  βρέθηκε  στη Νέα Υόρκη, όπου...

Κολοκυθόπιτα με κίτρινο κολοκύθι

Το κολοκύθι είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, βιταμίνης C και Α, ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και αντιοξειδωτικών ουσιών. Τη γλυκιά συνταγή με το κίτρινο κολοκύθι υπογράφει η chef Θεοδώρα Κούτσικου-Παπαμάρκου.Υλικά...

Φιλέτο τσιπούρας με σπανακόρυζο και αρωματικό λαδολέμονο

Το καλοκαίρι ήρθε και τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την πρώτη θέση στο τραπέζι μας. Μια χορταστική, αρωματική και υγιεινή εκδοχή του δημοφιλούς ψαριού που κερδίζει τους πάντες. Τη συνταγή γράφει ο chef...

Σαλάτα «Καπρέζε» με μελιτζάνες

Η πολύ γνωστή σαλάτα Καπρέζε (γνωστότερη και ως ντομάτα-μοτσαρέλα) ελαφρώς παραλλαγμένη με την προσθήκη της μελιτζάνας, δίνοντας στην ήδη δροσερή και κλασική συνταγή, έναν ακόμα πιο καλοκαιρινό τόνο. Τη συνταγή γράφει ο chef Κωσταντίνος...

Ταλιατέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και κρέμα τυριών

Ένα γρήγορο, εύκολο αλλά πολύ νόστιμο φαγητό. Το συνοδεύουν εξαιρετικά μια πράσινη σαλάτα κι ένα φρουτώδες λευκό κρασί. Τη συνταγή μάς δίνει ο chef Κωσταντίνος Κωβαίος. Υλικά 500 γραμμ. ταλιατέλες 1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε...

Πασχαλινή τάρτα με χαλούμι, πιπεριά και δυόσμο

Η executive chef  Άρτεμις-Diane Μπεμπλιδάκη ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μία υπέροχη τάρτα με χαλούμι, πιπεριά και δυόσμο που θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια νόστιμη τάρτα που θα αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος στα ορεκτικά του πασχαλινού τραπεζιού. Ανοιξιάτικα...