Γεύσεις

Κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, χυλοπίτες και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, μάς δίνει μια νοστιμότατη, χειμωνιάτικη συνταγή για να μαγειρέψουμε κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, χυλοπίτες και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης. Υλικά Για...

Finger food για τις Απόκριες

Ένα υπέροχο πιάτο φρούτων με τυριά και αλλαντικά, ιδανικό finger food για τα αποκριάτικα πάρτι μας, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" o Κωσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της...

Φιλετάκια τσιπούρας με πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης μαρινέ με σκορδοβούτυρο

Ο Λάζαρος Κολαξής, sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" φιλετάκια τσιπούρας με πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης, μαρινέ με σκορδοβούτυρο. Η τσιπούρα μετατρέπεται σχεδόν μαγικά σε πιάτο γκουρμέ, χρησιμοποιώντας απλά...

Καστανό ρύζι με μεσογειακά αρώματα

Εύπεπτο και υγιεινό, το ρύζι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συνδυάζεται άψογα άριστα με κάθε είδος λαχανικού, δίνοντας ένα πιάτο, υψηλής θρεπτικής...

Σαλάτα ρεβίθια με σπανάκι και μυρωδικά

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, γράφει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μια υπέροχη συνταγή χειμωνιάτικης σαλάτας από ρεβίθια και σπανάκι -μία σαλάτα νόστιμη, θρεπτική και πολύ υγιεινή.  Υλικά Για τη...

Παραδοσιακό ρόστο (κοκκινιστό) της Νάξου

Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Νάξου. Συνηθιζόταν σε γάμους και πανηγύρια και πάντα σερβιριζόταν με μακαρόνια. Το όνομά του προέρχεται από το ιταλικό «arrosto» που σημαίνει κρέας κοκκινιστό. Ο chef Στέλιος Κορρές...

Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο είναι διαχρονική αξία. Το έχουμε συνδέσει με ένα σωρό περιστάσεις: με κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια στη γιαγιά, με απογευματινό καφέ και κουβεντούλα, με παρεΐστικες καλοκαιρινές στιγμές μετά το μπάνιο στη θάλασσα… και με...

Κεφαλονίτικο μαντολάτο

Το μαντολάτο θεωρείται κάπως δύσκολο γλυκό στην κατανάλωση του -άλλοτε πολύ σκληρό για να δαγκωθεί, άλλοτε πολύ μαλακό για να ξεκολλήσει από τα δόντια. Ο Κωσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις...

Ταλιατέλες με σολομό, κρόκο Κοζάνης, λιαστή ντομάτα και σχοινόπρασο

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, γράφει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μια συνταγή ενός γκουρμέ πιάτου... ακαταμάχητης γοητείας: ταλιατέλες με σολομό, κρόκο Κοζάνης, λιαστή ντομάτα και σχοινόπρασο. Δεν...

Μελιτζάνες τυλιχτές με κεχρί, πλιγούρι κι έντονο άρωμα Ελλάδας

Η Εύα Βοναζούντα, Executive Chef- Παγκόσμια Κριτής Γαστρονομίας WACS (World Association of Chef's Societies), μαγειρεύει για τη "Ραδιοτηλεόραση" υπέροχες μελιτζάνες, τυλιχτές με κεχρί και πλιγούρι -μία πρόταση για πρώτο πιάτο με έντονο άρωμα Ελλάδας... Υλικά 6 μελιτζάνες φλάσκες,...