Γεύσεις

Μελιτζάνες τυλιχτές με κεχρί, πλιγούρι κι έντονο άρωμα Ελλάδας

Η Εύα Βοναζούντα, Executive Chef- Παγκόσμια Κριτής Γαστρονομίας WACS (World Association of Chef's Societies), μαγειρεύει για τη "Ραδιοτηλεόραση" υπέροχες μελιτζάνες, τυλιχτές με κεχρί και πλιγούρι -μία πρόταση για πρώτο πιάτο με έντονο άρωμα Ελλάδας... Υλικά 6 μελιτζάνες φλάσκες,...

Παραδοσιακή πίτα χορταρικών της Νάξου (σεφουκλωτή )

Όποιος δεν έχει γευτεί ποτέ του την παραδοσιακή πίτα της Νάξου, με αυτό το πεντανόστιμο χειροποίητο φύλλο, δεν ξέρει τι χάνει. Είναι μία εξαιρετικά μυρωδάτη και ελαφριά πίτα. Οι ντόπιοι στο νησί τη φτιάχνουν κυρίως ύστερα...

Πιλάφι με κουκουνάρι και κρόκο Κοζάνης

Για μα φτιάξει κανείς νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι θέλει γνώση και τεχνική. Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και...

Κρεμώδης σούπα μανιταριών

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, δίνει στη "Ραδιοτηλεόραση" μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμη μανιταρόσουπα. Είτε ως πρώτο πιάτο, είτε ως πιάτο ημέρας, απλώς απολαύστε την! Υλικά 250 γραμμ. λευκά μανιτάρια...

Γεμιστή κολοκύθα με quinoa

Μια πρωτότυπη συνταγή, που θα εντυπωσιάσει και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς… ουρανίσκους είναι αυτή που μας προτείνει ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης...

Αιγαιοπελαγίτικο χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Νοστιμιά που μυρίζει θάλασσα Αιγαίου... Και ποιος δεν θέλει να απολαύσει αυτό το πιάτο; Τη συνταγή για το αιγαιοπελαγίτικο χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, μάς δίνει ο  Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες...

Φιλέτο Wellington

Ένα πιάτο κλασικό και διάσημο το οποίο ενδείκνυται για το εορταστικό σας μενού. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα το φιλέτο Wellington, αξίζει να το κάνετε έστω και μια φορά. Είναι ένα πλούσιο και...

Ταλιατέλες με πεσκανδρίτσα

Μία υπέροχη συνταγή που μυρίζει Ελλάδα, με βασικά χαρακτηριστικά από τη Μεσογειακή διατροφή. Μυρωδικά, κρασί, ελληνικά τυριά και μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό πιάτο που μας προτείνει η Execurive Chef και Παγκόσμιος Κριτής Αρχιμαγείρων World...

Κρητικοί λουκουμάδες (Χανιώτικοι)

Ο κρητικός τρόπος για μελωμένες στιγμές! Τη συνταγή για αυτούς τους απίστευτους λουκουμάδες που παραμένουν τραγάνοι και μελωμένοι ακόμα και την επόμενη ημέρα, μας δίνει η Άρτεμις Diane Μπεμπλιδάκη, Executive Chef . Υλικά για τον χυλό  500...