Γεύσεις

Γιουβαρλάκια από ρεβίθια με κρέμα από ταχίνι

Μια ιδιαίτερη συνταγή του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου, με τα ρεβίθια να μαγειρεύονται σαν... γιουβαρλάκια και το υγιεινό ταχίνι να είναι ο αντικαταστάτης του αυγολέμονου. Υλικά Για τα γιουβαρλάκια 250 γραμμ. ρεβίθια 2 καρότα 1 κρεμμύδι ξερό 2...

Λιγκουίνι με γαρίδες (νηστίσιμο και εξαιρετικά νόστιμο)

Είμαστε σε περίοδο νηστείας και τι καλύτερο από το να ετοιμάσουμε μια ωραία μακαρονάδα με γαρίδες! Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι ο ζωμός γαρίδας ή αλλιώς σάλτσα bisque. Τη συνταγή αυτή μας...

Μελιτζανοσαλάτα με «καρπάτσιο» από καπνιστό χταπόδι

Περίοδος νηστείας και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Η κλασική μελιτζανοσαλάτα συνοδεύει ένα εξαιρετικό προϊόν της ελληνικής θάλασσας. Λεπτοκομμένες φέτες καπνιστού χταποδιού με πιπέρια από τον chef Κωνσταντίνο Κωβαίο. Υλικά 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες 1...

Τι περιέχει το «Καλάθι Πρωινού» που θα προσφέρεται στα τουριστικά καταλύματα

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος παρουσίασε επίσημα το "Καλάθι Πρωινού" από παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης, το οποίο προωθεί σε Έλληνες και ξένους τουρίστες για το πρωινό γεύμα τους. Το «Καλάθι Πρωινού» έχει ως στόχο να συνδέσει και...

Ρεβυθάδα με σπανάκι, μάραθο και λεμόνι

Η ρεβυθάδα είναι ένα φαγητό ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, κι όχι μόνο... Θρεπτικό και εύκολο σε παραλλαγές και παρεμβάσεις. Στη συγκεκριμένη εκδοχή ο μάραθος χαρίζει το έντονο άρωμά του, με τα υπόλοιπα λαχανικά...

«Καλάθι πρωινού» και «Ελληνικό Πρωινό» σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος προωθούν σε Έλληνες και ξένους τουρίστες το πρωινό γεύμα από παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης. Το μεν Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας προσφέρει μόνο «Ελληνικό Πρωινό», η...

Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια και μανούρι ψητό

Η Άνοιξη είναι ήδη εδώ και η εποχή απαιτεί δροσερές κι ανάλαφρες γεύσεις. Μια σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα φύλλα, σπαράγγια και ψητό μανούρι είναι η πρόταση του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου. Υλικά Για τη σαλάτα  Διάφορα ανάμεικτα...

Τυροκροκέτες με φέτα, γραβιέρα και δυόσμο

Ένα περιζήτητο ορεκτικό, ένα είδος ελληνικού finger food, ετοιμάζει για τη "Ραδιοτηλεόραση" ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Υλικά 150 γραμμ. φέτα Καλαβρύτων τριμμένη 150 γραμμ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη 4 αυγά ολόκληρα 2 πατάτες βρασμένες σε πουρέ 50...

Τριλογία από… σάλτσες (για τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης)

Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος ετοίμασε για την Τσικνοπέμπτη τρεις σάλτσες ειδικά για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά σχάρας. Μια τριλογία από εύκολες και γρήγορες σάλτσες! Σάλτσα γιαουρτιού Υλικά 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα...

Συνταγές με γραβιέρα Νάξου για finger food της Τυρινής

Συνταγές για την Εβδομάδα της Τυρινής με το πιο αναγνωρισμένο τυρί της Νάξου, τη γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, από τον executive chef Στέλιο Κορρέ. "Φλογέρα του τσοπάνη", "Μιλφέιγ λαχανικών με γραβιέρα", "Μπρουσκέτα γραβιέρας"...