Γεύσεις

Τριλογία από… σάλτσες (για τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης)

Ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος ετοίμασε για την Τσικνοπέμπτη τρεις σάλτσες ειδικά για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά σχάρας. Μια τριλογία από εύκολες και γρήγορες σάλτσες! Σάλτσα γιαουρτιού Υλικά 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα...

Συνταγές με γραβιέρα Νάξου για finger food της Τυρινής

Συνταγές για την Εβδομάδα της Τυρινής με το πιο αναγνωρισμένο τυρί της Νάξου, τη γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, από τον executive chef Στέλιο Κορρέ. "Φλογέρα του τσοπάνη", "Μιλφέιγ λαχανικών με γραβιέρα", "Μπρουσκέτα γραβιέρας"...

Για το ρομαντικό δείπνο της ημέρας…

Η Ημέρα των Ερωτευμένων είναι μια ευκαιρία για προσφορά δώρων, λουλουδιών και φυσικά καλού και ποιοτικού φαγητού. Συνηθίζεται αυτήν την ημέρα στα εστιατόρια να προσφέρονται ιδιαίτερες και "παιχνιδιάρικες" γεύσεις. Η σημερινή πρόταση του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου είναι...

Γλειφιτζούρια χρωματιστά

Ιδανικό κέρασμα για τα παιδικά αποκριάτικα πάρτι είναι τα γλειφιτζούρια. Αν μάλιστα είναι handmade, τότε είμαστε και σίγουροι για το τι τρώνε τα καμάρια μας. Τη συνταγή για τα χρωματιστά γλειφιτζούρια μάς δίνει ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος...

Αρνάκι με σάλτσα γιαουρτιού

Αρνάκι με γιαούρτι, κρεμμύδια και σκόρδο; Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης, με αυτή τη συνταγή, δένει αρμονικά το γιαούρτι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια σάλτσα... λουκούμι. Ένα ιδανικό πιάτο για ένα ξεχωριστό τραπέζι. Υλικά   ...

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και μέλι

Αγαπημένη συνταγή, ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο, όταν θέλει κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Ο κιμάς γαλοπούλας ζυμώνεται με πολλά μυρωδικά και λίγα μπαχαρικά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι μια θρεπτική πράσινη σαλάτα. Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα...

«Φύλλα ελιάς» με σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα

Ο chef Κώστας Κωβαίος μαγειρεύει για τη Ραδιοτηλεόραση "φύλλα ελιάς" (ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό που μας έρχεται από τις Γκαγκάλες του Ηράκλειου της Κρήτης) και σπανάκι σε μεσογειακή σάλτσα. "Το ζυμαρικό αυτό με προέλευση τις Γκαγκάλες Ηρακλείου...

Σούπα με καρότο και φινόκιο, αρωματισμένη με τζίντζερ και πορτοκάλι

Τι άλλο να ζητήσει κανείς να φάει τον χειμώνα; Οι σούπες είναι θρεπτικές, νόστιμες και αποτελούν μια εύκολη λύση για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα που θα μας ζεστάνει. Ο chef de cuisine, Κωνσταντίνος...

Αρνάκι με χυλοπίτες

Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή, αρνάκι με χυλοπίτες, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τις γιορτινές ημέρες, ετοιμάζει ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης. Υλικά 1 κιλό αρνάκι ½ σκελίδα σκόρδο 1 πιπεριά 2 μέτριες...

Λαχανοντολμάδες Θεσσαλίας

Ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης μαγειρεύει υπέροχους λαχανοντολμάδες Θεσσαλίας και μας δίνει την παραδοσιακή συνταγή τους. Υλικά 600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο 600 γραμμ. κιμά χοιρινό 1 ματσάκι κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ½ ματσάκι μαϊντανό...