ΓΕΥΣΕΙΣ

Γαστρονομικό ταξίδι στη Λήμνο

«Φίλεμα» είναι  η προσφορά κεράσματος, φιλοδωρήματος ή φαγητού και ποτού. Στη Λήμνο, εδώ και δύο χρόνια, έχει πάρει και μία άλλη διάσταση. Είναι μια λέξη που περικλείει τη φιλοξενία, τη συνεργασία, την αγάπη για...

Αφιέρωμα στο Ρέθυμνο Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού 2018

Το Ρέθυμνο ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού για το 2018 από το Δίκτυο Recevin, έναν φορέα στον οποίο συμμετέχουν περίπου 800 οινικές πόλεις από όλη την Ευρώπη. Για μία ολόκληρη εβδομάδα, το κρασί βρέθηκε στο...

Το ελληνικό κρασί στην Αυστραλία

Άλλο ένα roadshow για Ελληνικό κρασί στην Αυστραλία τελείωσε και ο απολογισμός για άλλη μία χρονιά φαίνεται ότι είναι θετικός. Αν και τα ακριβή συμπεράσματα χρειάζονται λίγο χρόνο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η προώθηση του...

Τα φιστίκια κερδίζουν οπαδούς και φέρνουν έσοδα

Είναι πολύ δημοφιλή για την γεύση τους και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, φυτικές στερόλες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, επιτυγχάνουν ικανοποιητικές τιμές για τους παραγωγούς, τραβώντας την προσοχή πολλών ιδιωτών με αποτέλεσμα την...

Ταξίδι στη Μήλο των γεύσεων

Το μεγαλείο της Μηλέικης κουζίνας, κρύβεται στην απλότητα της. Όπως στις περισσότερες συνταγές που συναντάμε σε όλες τις Κυκλάδες, έτσι και στη Μήλο πρωταγωνιστές είναι τα υλικά. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένα πιάτο, που έχει...

Nαύπλιο: «Γεύσεις και ιδέες»

‘’Γεύσεις και ιδέες ΄΄ είναι ο τίτλος έκθεσης οι πύλες της οποίας άνοιξαν στην παραλία του Ναυπλίου. Στον πεζόδρομο της οδού Ωνάση εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρουσιάζουν προϊόντα διατροφής , κατασκευές, ιδέες για...

ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ 2018 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας (video)

Στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας , διοργανώνεται για 13η χρονιά το Μελιτζάζζ, μία πολύχρωμη, πολυεθνική συνάντηση πολιτισμών στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef συνεισφέρουν στη γιορτή με μουσική, χορό και γεύσεις, ενώ διάσπαρτες...

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Με στόχο τη σύνδεση της πόλης του Ηρακλείου με το γαστρονομικό τουρισμό, ανοίγει πύλες του το φθινόπωρο το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας. Το «Heraklion Gastronomy Festival 2018, olive oil, wine, paximadi” είναι μια τριήμερη γιορτή...

Μυστικά και αλήθειες για το λάδι (video)

Πώς ξεχωρίζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο; Το χρώμα αποτελεί ένδειξη υψηλής ποιότητας; Έχει η Ελλάδα το καλύτερο λάδι; Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής Κορώνης, συναντήσαμε τον Pro Olive Oil Expert Γιάννη Καρβέλα,...

ΗΠΑ: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε διεθνή έκθεση τροφίμων στη Νέα Υόρκη

Με τη συμμετοχή 83 χωρών και την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα (χώρα εταίρο) ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στο συνεδριακό Κέντρο Τζάβιτς της Νέας Υόρκης, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Fancy...