ΓΕΥΣΕΙΣ

Ταξίδι γεύσης στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο πλαίσιο της προώθησης του νησιού και της προβολής των προϊόντων του. Με ναυαρχίδα την περίφημη γραβιέρα Νάξου οι σεφ δημιούργησαν μοναδικά πιάτα για τους...

Ρέθυμνο: Γευσιγνωσία κρητικού κρασιού κάτω από τα αστέρια

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, οινόφιλοι αλλά και επαγγελματίες του οίνου, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν, κάτω από το φως του φεγγαριού, κρητικό κρασί από τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης. Η εκδήλωση...

Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων – Σεφ από το Ιράν στον Κεραμεικό (Video)

Το φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων (Refugee Food Festival) έγινε θεσμός. Σε 14 πόλεις σε όλο τον κόσμο και σε 100 εστιατόρια, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μοναδικά πιάτα από τις χώρες προέλευσης των...

Το πρώτο Mykonos Art Festival αρχίζει στις 23 Ιουνίου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μυκόνου, οργανώνει το 1ο Mykonos Art Festival. Σκοπός  του νέου θεσμού  είναι η δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου και φιλοδοξία των διοργανωτών ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού,...

Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων σε εστιατόρια της Αθήνας και της Μυτιλήνης

Για άλλη μια χρονιά τo Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων έρχεται στην Αθήνα και μας καλεί να συμμετέχουμε σε ένα διαφορετικό γαστρονομικό project. Κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου 2018,...

Φεστιβάλ ζακυνθινών γεύσεων και πολιτισμού στην Κίνα

Γεύσεις, εικόνες και μελωδίες της Ζακύνθου και των νησιών του Ιονίου απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι σε μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο σε τρεις μεγάλες πόλεις της Νότιας Κίνας, προβάλλοντας τον ελληνικό τουρισμό...

«Ανοιχτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας

  Το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού θα  έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες»....

Η Λήμνος μας καλεί για να μας φιλέψει

Τρεις νέοι άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αναδείξουν την ιδιαίτερη γαστρονομία και την παράδοση του τόπου τους. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ «Lemnos Philema»   είναι η Άνθεια Κώτση (Πολυχώρος “Αποθήκη”),  ο Αλέξανδρος...

Διεπιστημονικό συμπόσιο για τη Ρετσίνα

"Ρετσίνα. Η διαχρονική ιστορία της ρητίνης στην οινοποιητική τεχνική". Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει το Σάββατο 19 Μαϊου, το Oινοποιείο Κεχρής στις εγκαταστάσεις του, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το διεπιστημονικό συμπόσιο εντάσσεται στη σειρά...

Ραντεβού του χρόνου έδωσε το Tinos Food Paths (video)

Όσοι ήταν τυχεροί να βρεθούν στην Τήνο από τις 7 ώς τις 13 Μαΐου 2018 απόλαυσαν μία υπέροχη γαστρονομική διαδρομή. Tο φεστιβάλ Γαστρονομίας Tinos Food Paths 2018 έριξε αυλαία κι εμείς καταγράψαμε τις εντυπώσεις...