ΓΕΥΣΕΙΣ

Η Λήμνος μας καλεί για να μας φιλέψει

Τρεις νέοι άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αναδείξουν την ιδιαίτερη γαστρονομία και την παράδοση του τόπου τους. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ «Lemnos Philema»   είναι η Άνθεια Κώτση (Πολυχώρος “Αποθήκη”),  ο Αλέξανδρος...

Διεπιστημονικό συμπόσιο για τη Ρετσίνα

"Ρετσίνα. Η διαχρονική ιστορία της ρητίνης στην οινοποιητική τεχνική". Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει το Σάββατο 19 Μαϊου, το Oινοποιείο Κεχρής στις εγκαταστάσεις του, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το διεπιστημονικό συμπόσιο εντάσσεται στη σειρά...

Ραντεβού του χρόνου έδωσε το Tinos Food Paths (video)

Όσοι ήταν τυχεροί να βρεθούν στην Τήνο από τις 7 ώς τις 13 Μαΐου 2018 απόλαυσαν μία υπέροχη γαστρονομική διαδρομή. Tο φεστιβάλ Γαστρονομίας Tinos Food Paths 2018 έριξε αυλαία κι εμείς καταγράψαμε τις εντυπώσεις...

Γευσιγνωσία κρητικών κρασιών για την Δούκισσα Καμίλα

Μέχρι το Αλάγνι του Ηρακλείου έφτασε η δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, Καμίλα, όπου στα πλαίσια της επίσημης τριήμερης επίσκεψης τους στην Ελλάδα επισκέφτηκε τοπικό οινοποιείο, την Παρασκευή. Η Δούκισσα...

Κορυφώνονται οι δράσεις του Tinos Food Paths 2018

To γαστρονομικό ταξίδι στην Τήνο προς μια θάλασσα γεύσεων, εμπνεύσεων και Πολιτισμού κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο, 12+13 Μαΐου 2018, οπότε ρίχνει αυλαία. Το Tinos Food Paths βασίζεται στην ήδη αναγνωρισμένη διατροφική παράδοση του νησιού, την οποία...

To Φεστιβάλ «Pint of Science» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

H επιστήμη βγαίνει έξω και επισκέπτεται πέντε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας προκειμένου να διοχετεύσει γνώση σε εκείνους που θέλουν μεν να μάθουν, αλλά με έναν εναλλακτικό τρόπο. Πώς; Πίνοντας μια μπύρα! Μετά την επιτυχημένη πορεία...

Οικογένεια Perrin: Οινική παράδοση και καινοτομία

Ένας από τους πιο εμβληματικούς οινοποιούς της εποχής μας, ο Thomas Perrin βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα για μία παρουσίαση των κρασιών του. Ανήκει στην 5η γενιά της θρυλικής οικογένειας, που έχει...

Σήκωσε αυλαία το Τinos Food Paths 2018

Μια μεγάλη, κυκλαδίτικη γιορτή Γαστρονομίας, το Τinos Food Paths, στήνεται για 4η χρονιά στην Τήνο, με πρωταγωνιστές διάσημους μάγειρες και ζαχαροπλάστες οι οποίοι δημιουργούν τα δικά τους πιάτα χρησιμοποιώντας κυρίως τηνιακά προϊόντα. Στα γευστικά μονοπάτια της...

Τα μικρά Οινοποιεία δημιούργησαν τον δικό τους Σύνδεσμο

Η δημιουργία του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος ήταν μια  ιδέα που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες και σε σύντομο χρόνο πήρε μορφή. Οι εταιρείες – μέλη ενώθηκαν στις 16/4/2018 με όραμα να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση...

Ο Ελληνοαυστριακός chef (με τα 2 αστέρια Michelin!) μιλάει στο ert.gr

Ο chef Κωνσταντίνος Φιλίππου είναι μόλις 36 ετών και ήδη έχει κατακτήσει τη Βιέννη καθώς για ένα τραπέζι στο εστιατόριό του, "Konstantin Philippou", οι Αυστριακοί δίνουν ...μάχη. Το εν λόγω εστιατόριο βραβεύτηκε τον Μάρτιο...