Για ασφυκτική πίεση χρόνου προς τις επιχειρήσεις αναφορικά με την αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ μιλά η ΕΣΕΕ σε εγκύκλιό της, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία μηχανογραφικής αναπροσαρμογής σε περίπου 50.000 κωδικούς τροφίμων και προϊόντων απαιτεί τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Ομως, επιβάλλεται να γίνει σε ένα Σαββατοκύριακο προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή την Δευτέρα 20/7/2015.

Η ΕΣΕΕ διαμαρτυρήθηκε για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι η αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ στα διάφορα προϊόντα πραγματοποιείται με πολλά εμπόδια και υπό ασφυκτική πίεση, τόσο χρονικά, όσο και πρακτικά.

Για το θέμα των τραπεζών η ΕΣΕΕ επισημαίνει στην εγκύκλιο ότι:

-Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν υποκαταστήματα των τραπεζών, παραμένει ωστόσο να διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα ή μόνο αυτά που λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα, με πλήρεις όμως τραπεζικές εργασίες. Παράλληλα, παραμένει και το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

-Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά 3ημέρου που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στα ΑΤΜ. Δυστυχώς και εκτός απροόπτου, αυτή θα είναι η διαδικασία που θα συνεχιστεί, μέχρι την χαλάρωση των capital controls και χωρίς καμία ενημέρωση για το όριο των αναλήψεων από εταιρικούς λογαριασμούς, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: