Την Τετάρτη κρίνεται η τύχη της συμφωνίας με τους δανειστές με έντονες διαβουλεύσεις Τσακαλώτου και Σταθάκη με το κουαρτέτο για εγγυημένο εισόδημα, κόκκινα δάνεια, τράπεζες και Δικαιοσύνη. Στη σημερινή συνάντηση, που είναι σε εξέλιξη, γίνεται μια πρώτη χαρτογράφηση της πορείας των διαπραγματεύσεων ώστε να καταγραφούν τα σημεία στα οποία συμφωνούν και διαφωνούν οι δύο πλευρές.

Στις 11:30 άρχισε η κρίσιμη και για πολλούς καθοριστική συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, καθώς σε αυτήν θα υπάρξει μία ανακεφαλαίωση της πρώτης παρτίδας θεμάτων που κατά τον υπουργό Οικονομικών πρέπει μέσα στην εβδομάδα να έχουν κλείσει για να προχωρήσουν στα επόμενα.

Τα κόκκινα δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ορισμένα μόνο από εκείνα που καλούνται οι Έλληνες υπουργοί και οι θεσμοί να κλείσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Σοβαρότατες ενστάσεις για την πορεία και τον στόχο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, και συνεπώς και για το «υπέρ-ταμείο» των 50 δισ., εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αποδέκτες των ενστάσεων αυτών του Ταμείου έγιναν χθες Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετική είδησηΑισιοδοξία παρά τις κάποιες αποκλίσεις – Κατατέθηκε η πρόταση για τα κόκκινα δάνεια

Μοιράσου το άρθρο: