Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των επικεφαλής των πιστωτών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργου Χουλιαράκη, με επίκεντρο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ΤΑΙΠΕΔ. 

Νωρίτερα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων εξετάστηκαν τα εργασιακά θέματα. Εκτός διαπραγμάτευσης βρίσκονται ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός, και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η ολοκλήρωση του α’ κύκλου των συζητήσεων κυβέρνησης-δανειστών για την τριετή συμφωνία θα γίνει αύριο Τετάρτη, κατά τη συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, όπου θα κάνουν μια πρώτη σύνοψη των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο διαμονής των θεσμών.

Εάν οι διαβουλεύσεις για τα κρίσιμα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και των «κόκκινων δανείων» δείξουν σημάδια σύγκλισης, τότε είναι πολύ πιθανό μέχρι τις 17 με 18 Αυγούστου να ψηφιστεί η νέα συμφωνία με τους δανειστές.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει σε κάθε περίπτωση μια νέα χρηματοδοτική γέφυρα.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να έχει μια συμφωνία στις 18 Αυγούστου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΦΩΤΟ: INTIMES.GR-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: