Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Βερολίνου το Σάββατο, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP που βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι είναι αντιδημοκρατική και θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των προδιαγραφών στην ασφάλεια των τροφίμων, στον τομέα της απασχόλησης και του περιβάλλοντος.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν- πολλοί περισσότεροι απ’ όσους ανέμεναν- στη διαδήλωση κατά της συμφωνίας με τις ΗΠΑ αλλά και της συμφωνίας Ceta μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά.

«Πρόκειται για τη μαζικότερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί σε αυτήν την χώρα εδώ και πολλά, πολλά χρόνια» είπε ο Κριστόφ Μπάουτς, διευθυντής του κινήματος Campact σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 150.000 ανθρώπους, ενώ δεν υπήρξαν επεισόδια.

Οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) ολοένα και εντείνονται τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία, με τους επικριτές να διατυπώνουν φόβους ότι η συμφωνία αυτή θα δώσει διευρυμένη εξουσία στις μεγάλες πολυεθνικές σε βάρος των καταναλωτών και εργαζομένων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Μοιράσου το άρθρο: