Οι ασιατικές αγορές κινούνταν ανοδικά την Δευτέρα καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν κατώτερα των αναμενομένων, μειώνοντας τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed σύμφωνα με αναλυτές.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκυο κέρδιζε 1,58%, οι αυστραλιανές μετοχές ήταν πάνω 1,95% και ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ Κονγκ κέρδιζε 1,18%. Ο δείκτης Kospi στη Νότιο Κορέα είχε επίσης θετικό πρόσημο. Η κινεζική αγορά είναι κλειστή μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Οι ασιατικές αγορές πήραν το μήνυμα απο τις αμερικανικές που έκλεισαν με κέρδη άνω του 1% την Παρασκευή στον απόηχο των νέων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Οι απασχόληση στο μη γεωργικό τομέα αυξήθηκε κατά 142.000 τον Σεπτέμβριο, δηλαδή πολύ χαμηλότερα απο τις 203.000 που ανέμενε η αγορά.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης στασιμότητα στις αυξήσεις των ωρομισθίων, ενισχύοντας την εντύπωση ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πολλοί πιστεύουν.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θεώρησαν ότι τα στοιχεία αποδυναμώνουν το σενάριο που θέλει την Fed να αυξάνει το επιτόκιο παρέμβασής της μέχρι τα τέλη του 2015.

Μοιράσου το άρθρο: