Ειδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

Σύντομη Ενημέρωση από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

 

  • Πρώτος με 4749 ψήφους αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Δυτική Μακεδονία και μάλιστα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, κατά την διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν οι: Απόστολος Τζιτζικώστας με 4458, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με  2579 και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 1303 ψήφους. Συνολικά στην Π.Ε Κοζάνης ψήφισαν 5341 ψηφοφόροι της Νέα Δημοκρατίας, στα 20 εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα στη Δυτική Μακεδονία

Στην Π.Ε Κοζάνης – Ψήφισαν: 5341

Βαγγέλης Μεϊμαράκης   2317 ψήφους

Απόστολος Τζιτζικώστας 1437 ψήφους

Κυριάκος Μητσοτάκη 1052 ψήφους

Άδωνις Γεωργιάδης 535 ψήφους.

Στην Π.Ε Γρεβενών – Ψήφισαν: 1636

Βαγγέλης Μεϊμαράκης   607 ψήφους

Απόστολος Τζιτζικώστας 488 ψήφους

Κυριάκος Μητσοτάκη 428 ψήφους

Άδωνις Γεωργιάδης 104 ψήφους.

Στην Π.Ε Καστοριάς – Ψήφισαν: 2700

Βαγγέλης Μεϊμαράκης   912 ψήφους

Κυριάκος Μητσοτάκης   750 ψήφους

Απόστολος Τζιτζικώστας  697 ψήφους

Άδωνις Γεωργιάδης   303 ψήφους

Στην Π.Ε Φλώρινας – Ψήφισαν 2500

Βαγγέλης Μεϊμαράκης   913 ψήφους

Απόστολος Τζιτζικώστας  864 ψήφους

Κυριάκος Μητσοτάκης   349 ψήφους

Άδωνις Γεωργιάδης   361 ψήφους

  • Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη. Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν την Δυτική Μακεδονία, σε μια περιοδεία που ήταν σχεδιασμένη για την αποτύπωση περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά και προβλημάτων της καθημερινότητας, για τα οποία ζητούν λύσεις οι αυτοδιοικήσεις του Α’ και του Β’ βαθμού.
  • «Χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει συντεταγμένα  προς τις ΑΠΕ», τόνισε από την Κοζάνη ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος  στα κυβερνητικά σχέδια  για τη μακροχρόνια απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και το λιγνίτη.
  • Στα Γρεβενά οι δύο υπουργοί κατά την συνάντησή τους με τον αντιπεριφερειαρχη Γρεβενών τον Θεματικό αντιπεριφερειαρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, το βουλευτή και τους δύο δημάρχους της περιοχής, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του τόπου.
  • Το διαχειριστικό σχέδιο για την λίμνη είναι ζωτικής σημασίας επεσήμανε κατά την  επίσκεψη του στη Καστοριά, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ενώ εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μια θετική απάντηση για το διαχειριστικό σχέδιο, το οποίο  βρίσκεται για έγκριση στο Υπουργείο.
  • Επίκαιρη ερώτηση με θέμα τις ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνει το δημογραφικό στην χώρας μας κατέθεσε προ ημερών στην Βουλή ο Βουλευτής της Ν.Δ Ν. Κοζάνης,Γιώργος Κασαπίδης.
  • Τις αμέσως επόμενες ημέρες, παραλαμβάνει ο Δήμος Εορδαίας την οριστική μελέτη του έργου « Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα», που χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ και υποχρεωτικά εντάσσεται στο Νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, γι αυτό  θα πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί το ανάλογο μέτρο.
  • Δεκαπέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Άργους Ορεστικού, μεταξύ των οποίων είναι και το έργο που αφορά στην αποσυμφόρηση όμβριων υδάτων και την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Άργους Ορεστικού.
  • Εμπνευσμένο από τον κυματισμό της λίμνης της Καστοριάς  κάτω από το φως του φεγγαριού είναι το καινούργιο σύμβολο της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, ενώ στις καινοτομίες της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας  Καστοριάς αναφέρθηκε στην ομιλία του ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντζίδης.
  • Ομόφωνα εγκρίθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού για την υιοθέτηση του «Σκεπτόμενου» της Αρχαίας Ορεστίδας ως συμβόλου της πόλης και εμβλήματος του Δήμου.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σκεπή μονοκατοικίας, στην Τ.Κ. Μελισσίων του Δ. Κοζάνης . Στο συμβάν επενέβησαν 6 (έξι)  πυροσβεστικοί υπάλληλοι με  2 (δύο) οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην κεραμοσκεπή της μονοκατοικίας.
  • Στις φλόγες τυλίχτηκαν δυο (αχυρένια) χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στην πλατεία Δημαρχείου στην Δεσκάτη. Στο συμβάν επενέβησαν 3 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 1 όχημα. Από την πυρκαγιά καταστραφήκαν ολοσχερώς και τα δυο σπιτάκια.

 

  • Δεκατρείς Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πτολεμαΐδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, και διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση, την επόμενη Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
  • Παιχνίδια και τρόφιμα συγκεντρώνει στα γραφεία του  στη Λεωφόρο Γουναράδων ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί» καθημερινά από 9:30 το πρωί  έως 2  το μεσημέρι και από τις  5 έως 8 το απόγευμα.  Μέχρι τέλος του χρόνου, ο Εθελοντικός οργανισμός θα βρίσκεται και  στον χώρο του ενυδρείου σε ώρες καταστημάτων.
  • Παιχνίδια παλιά και καινούργια συγκεντρώνουν στο σχολείο τους οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Άργους Ορεστικού,  για να τα μοιράσουν σε παιδιά της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
  • Βοήθεια σε τρόφιμα και ρούχα για τους συναθρώπους μας συγκεντρώνει η Μητρόπολη Καστοριάς και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα ή στο επισκοπείο Καστοριάς ή στις κατά τόπους Ενορίες.

 

  • Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών από τους μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου από τις 5 ως τις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και τις ίδιες ώρες Εικαστικές Χριστουγεννιάτικες παρεμβάσεις στις πλατείες Ελευθερίας, Τιάλειου και 28ης Οκτωβρίου.
  • Στις 5 το απόγευμα χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το Εργαστήρι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Χαρτοθήκη  Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του κ. Ντίκενς και κάλαντα.
  • Συναυλία μουσικών συνόλων και Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο Βουδούρειο Πνευματικό Κέντρο στις 8 το βράδυ.
  • Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου λειτουργεί στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης το πολυθεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο «Το Δάσος των Ξωτικών». Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται παρέλαση με όλους του Ήρωες του Δάσους των Ξωτικών.

 

  • Στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς η προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας για μικρούς και μεγάλους.
  • Πεντακόσιοι και πλέον, μικροί και μεγάλοι δρομείς, συμμετείχαν στον αγώνα 3 χιλιόμετρων του 2ου santa claus run που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων – κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων Πτολεμαΐδας, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο,  με τον Σύλλογο Δρομέων – Οδοιπόρων Εορδαίας. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά και την τοποθέτηση στεγάστρου στο προαύλιο του Σχολείου όπου θα σταθμεύει το λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές.
  • Με νίκης εκτός έδρας με 2-1 επί του Εθνικού Σερρών έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2015 στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο η Κοζάνη. Νίκη επίσης και για τον Εορδαϊκό στην έδρα του με 2-0 επί του Νέστου Χρυσούπολης, ενώ ο Φιλώτας έχασε με 2-1 στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονλίκης από τον Ηρακλή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος