Η βάση τους ήταν τα Λιόσια Αττικής, από εκεί τα μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία «εξορμούσαν»σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στόχο είχαν να αποσπάσουν χρήματα ή οτιδήποτε άλλο  πολύτιμο αντικείμενο   έβρισκαν μέσα από τα σπίτια  ηλικιωμένων .

Δέκα συνολικά άτομα αριθμούσαν οι δύο οργανώσεις: η πρώτη από αυτές λειτουργούσε με γυναίκες οι οποίες υποδύονταν τις πωλήτριες ρουχισμού και περνούσαν από σπίτι σε σπίτι .Μαζί τους όμως ήταν και άντρες που έπαιζαν το ρόλο τσιλιαδόρου προκειμένου κατόπιν να εισβάλουν στα σπίτια .

Στην δεύτερη οργάνωση οι άντρες μέλη της εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους κυρίως πολίτες ,ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Με την πρόφαση ότι είχαν βλάβη στο δίκτυο  έμπαιναν μέσα και έπαιρναν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Η δράση των δύο εγκληματικών ομάδων ξεκίνησε τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες με κλοπές και απάτες, μέχρι που έβαλαν τέλος στην παράνομη δραστηριότητά τους αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Αγρινίου.

Τα δέκα μέλη των εγκληματικών ομάδων συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής ενώ η δράση τους είχε πανελλαδικό χαρακτήρα.

Υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Κοζάνη τη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία.

Συγκεκριμένα  οι συλλήψεις έγιναν στα Άνω Λιόσια και στο Καματερό Αττικής. Συνελήφθησαν οκτώ άνδρες από 23 έως 43 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 42 και 41 ετών .Οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους και ουσιαστικά λειτουργούσαν πάνω-κάτω με τον ίδιο τρόπο .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου . Η έρευνα των αστυνομικών είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις και υποθέσεις κλοπών και απατών ανά την Ελλάδα .Η δράση των παράνομων ομάδων ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 90.000 ευρώ από τα οποία 57.000 ευρώ ήταν  μετρητά που είχαν αφαιρέσει από ηλικιωμένους.

Την υπόθεση παρουσίασαν στο Αγρίνιο ο Αστ. Γενικός Δ/ντης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοτρωνιάς, ο Αστ.Δ/ντης Ακαρνανίας Δημήτρης Παπαευθυμίου και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου Δ.Τζακώστας.

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: