Με επιστολή της προς την ιστοσελίδα zougla.gr απαντά η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έπειτα από δημοσίευμα για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων για απιστία και υπεξαίρεση .
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι επισπεύδεται η έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ότι έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις.
Στην ανακοίνωση -απάντηση της η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισημαίνει :
«.. .Όπως και κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει το πόρισμα των αρμοδίων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας, βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών και αναμένουμε την αξιολόγησή του.
Επισήμως δεν έχουμε κληθεί ούτε μας έχει γνωστοποιηθεί καμία δίωξη σε βάρος οποιουδήποτε. Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει η δικαστική πρακτική, η άσκηση διώξεως δεν συνιστά και ενοχή.
Θα ήταν φρόνιμο να αναμένουμε την πλήρη και ενδελεχή αξιολόγηση της υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε πλήρη και τυφλή εμπιστοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και θα επέλθει η δικαίωση.
Είναι προφανές ότι ο μοναδικός καταγγέλλων και μηνυτής, αν και νομικός, δεν αναμένει την κρίση των δικαστικών αρχών αλλά ακολουθεί το δρόμο της δημοσιότητας και των εντυπώσεων. Να είναι σίγουρος ότι στο τέλος τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν.

Το σημερινό δημοσίευμα δεν εισφέρει κάποιο καινούριο στοιχείο στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, αλλά αποτελεί πιστή αναπαραγωγή παλαιότερων αντίστοιχων δημοσιευμάτων. Εκφράζουμε την εύλογη απορία μας για το λόγο που εξυπηρετεί η ως άνω ανάρτησή σας την δεδομένη χρονική συγκυρία…»

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: