Αλεξανδρούπολη: ΔΟΕ «Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένα σύστημα βαθιά συγκεντρωτικό το οποίο πρέπει να αλλάξει»

«Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένα σύστημα βαθιά συγκεντρωτικό το οποίο πρέπει να αλλάξει για να μπορεί να ανταποκριθεί και στις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών αλλά και επί της ουσίας να δώσει εκείνα τα εφόδια για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα του μαθητή,» ανέφερε ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ κ. Μάνος Ανδρουλάκης στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΔΟΕ στο Δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης με θέμα: «το σχολείο που βιώνουμε και οραματιζόμαστε.»

«Οι αλλαγές θα πρέπει να σχεδιάζονται από τα κάτω προς τα πάνω και όχι από τα πάνω προς τα κάτω,» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε «εξαντλούμε την φαντασία και την ευρηματικότητα μας στο να αλλάξουμε τα συστήματα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, ενώ η όποια αλλαγή για να είναι αποδοτική θα πρέπει να ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο που είναι οι βάσεις για την εκπαίδευση των μαθητών.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Α΄θμιας εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης κ. Ασλάνογλου Κωνσταντίνο, οι προτάσεις των εκπαιδευτικών συγκεντρώνονται σε τρείς τομείς.
Πρώτον :Η αδιοριστία, η ανεργία που έχει άμεση σχέση και με το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις ,δεύτερον η παντελής έλλειψη μιας μόνιμης επιμόρφωσης και τρίτον η έλλειψη χρηματοδότησης των σχολείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η εκπαίδευση χρειάζεται χρήματα για να πάει μπροστά.»

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την παιδεία ,ενώ συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.

EΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος