Η έρευνα των αστυνομικών της Αμφιλοχίας έφτασε στην ταυτοποίηση τεσσάρων  μελών  συμμορίας που ενέχονται συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε τροχόσπιτα σε τουριστικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας και της Λευκάδας .

Ήδη σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 33, 35, 45 και 64 ετών, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ακόμη τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 23, 32, 43 και 56 ετών.

Οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, «άνοιγαν» σταθμευμένα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 18 κλοπές, που είχαν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας, από τις 20-6-2017 μέχρι και τις 14-9-2017, στην Αμφιλοχία, στο Λουτρό, στο Μενίδι, στην Πάλαιρο, στο Κανάλι Πρέβεζας, στην Κορωνησία Άρτας και στην Λευκάδα. Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες φτάνει  ποσό των 5.000 ευρώ περίπου, καθώς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και κοσμήματα, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ περίπου.

Την προανάκριση έκαναν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας.

Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: