Την καθολική αποχή των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων από την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, χαιρετίζει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», ανακοινώνοντας ότι στις αρχές του νέου έτους θα διοργανωθεί στην Κρήτη η «πραγματική Ελληνογερμανική Συνέλευση», με θέμα τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Το Εθνικό Συμβούλιο τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κρήτη και όλη τη χώρα έστρεψαν την πλάτη τους στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση και επανέλαβε για ακόμη μία φορά την απαίτηση για άμεση κατάργηση αυτού του θεσμού.

Παράλληλα σημειώνει ότι το κίνημα διεκδίκησης επέδειξε δημοκρατικό ήθος και περιφρούρησε απόλυτα τις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι αποφάσεις του ελήφθησαν δημοκρατικά σε ανοιχτές και μαζικές συνελεύσεις.

Τέλος τονίστηκε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις έγιναν πλέον κεντρικό ζήτημα και ανακοίνωσε ότι στην αρχή του νέου έτους θα διοργανωθεί στην Κρήτη η «πραγματική Ελληνογερμανική Συνέλευση», με αντικείμενο τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Μοιράσου το άρθρο: