Μετά από 6 μήνες και 2 ημέρες απελευθερώθηκε στις 7:30 το πρωί στην Κρήτη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ενώ συνελήφθησαν και 8 άτομα, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις εντός της ημέρας.

Ο Λεμπιδάκης βρέθηκε 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο στο δρόμο προς Χανιά, σε ένα εγκαταλελειμένο εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη γέφυρα της Ζουρίδας. «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρεται στο Ρέθυμνο, όπου μεταβαίνει και η οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων οι δράστες είναι όλοι Ρεθυμνιώτες, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων συμμετεχόντων στην μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση Λεμπιδάκη από τον Αλέξη Τσίπρα:

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, δίνει ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter. Υπογραμμίζει πως το όραμα της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική αστυνομία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και φιλική προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία «για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη». Και προσθέτει: «Όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες».

Το σχόλιο του Κ. Μητσοτάκη

Tην Ελληνική Αστυνομία συνεχάρη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη.
«Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το άρθρο: