Και η Εκκλησία της Κρήτης αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις, αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα Ιερώνυμου περί διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τόνισε ότι η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, συνεδρίασε τη Δευτέρα και την Τρίτη, με διάφορα θέματα, ωστόσο ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, δεν ήταν ένα από αυτά.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τόνισε: «Κράτος και Εκκλησία είμαστε ένα. Είμαστε ένας λαός. Αυτό θα πει Ελλάδα, όχι να χωριζόμαστε στα δύο. Δεν θέλουμε τον διχασμό. Η ιστορία μας η παράδοσή μας αυτό μας έχει διδάξει».

Εκτάκτως συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης στον απόηχο των εξελίξεων

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας η απόφαση που έλαβαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να προχωρήσουν με διμερές Σύμφωνο στον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Στον απόηχο των εξελίξεων το Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι όπου στο μικροσκόπιο θα μπουν οι λεπτομέρειες της διμερούς συμφωνίας με στόχο να διαμορφωθεί η στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο έχει υπάρξει διαβούλευση και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο ανήκουν οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Β. Αιγαίου), το Άγιο Όρος, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. – Μαρίνα Μανδακάκη

Μοιράσου το άρθρο: