24ωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) ενάντια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για μειώσεις μισθών και κουπόνια αντί μισθού, για το κλείσιμο 220 καταστημάτων και την υποβάθμιση της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Χανίων Γιώργος Λουγιάκης, διαμαρτύρονται για το σχέδιο βιωσιμότητας που κατάρτισε ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό της Διοίκησης των Ταχυδρομείων και το οποίο αναμένεται να έρθει προς επικύρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού αύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λουγιάκη, η απεργία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Τα ΕΛΤΑ με αποκλειστική ευθύνη του βασικού μέτοχου του οργανισμού που είναι το κράτος έχουν οδηγηθεί σε οικονομική – πιστωτική ασφυξία, τόνισε και πρόσθεσε ότι ενώ τα ΕΛΤΑ βρίσκονται μπροστά σε ένα οικονομικό αδιέξοδο το κράτος δεν παραχωρεί την αποζημίωση που προβλέπεται για τον πάροχο καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών σε κάθε χώρα και η οποία ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λουγιάκης επισήμανε ότι μετά από 5 μήνες που τοποθετήθηκε η νέα Διοίκηση στα ΕΛΤΑ, το σχέδιο βιωσιμότητας, που ανέθεσαν σε μια ιδιωτική εταιρεία να καταρτίσει, προβλέπει αύξηση των διοικητικών εξόδων και μιλάει για περίπου 2000 απολύσεις εργαζομένων μέσα στο 2019, συρρίκνωση του αριθμού των ταχυδρομικών καταστημάτων από 700 σε 300 πανελλαδικά, ενώ όσοι υπάλληλοι παραμείνουν θα λαμβάνουν ένα τμήμα μισθού, κάποια μπόνους και κουπόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων:

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Χανίων συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και ζητά ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του Οργανισμού, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:
Στηρίζουμε την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΣΤ ενάντια στις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για:· Μειώσεις μισθών και κουπόνια αντί μισθού· Κλείσιμο 220 καταστημάτων και υποβάθμιση της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης· Την αργοπορία στην ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ· Στην μη εξόφληση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΤΑ από την Καθολική Υπηρεσία και την παροχή υπηρεσιών ποσού 250 εκατ. Ευρώ.«Απαιτούμε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:1. Ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο.2. Άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο Δ.Σ. των ΕΛΤΑ της 11/01/2019.3. Άμεση ενσωμάτωση των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» με τη μητρική εταιρεία.4. Καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Λουγιάκης:

Μοιράσου το άρθρο: