Εκδήλωση στη μνήμη των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, οργανώνει η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Γαλάζια Αμφιθέατρα Γ2.1, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα και θα μιλήσει ο γνωστός πρώην οδηγός αγώνων Ιαβέρης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της εκδήλωσης είναι η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, στο τεράστιο πρόβλημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας των πεζών στην περιοχή, ώστε να δοθεί οριστική λύση.


Στο μεταξύ από χθες Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες επί της οδού Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε το μέλος της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών,Μαρία Κονδυλάκη, η οποία κάλεσε τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση γιατί όπως είπε, έστω και ένας άνθρωπος να ευαισθητοποιηθεί θα είναι κέρδος στην προσπάθεια που γίνεται για ενημέρωση.
Η κ. Κονδυλάκη τόνισε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος δρόμος στο Πολυτεχνείο στα Κουνουπιδιανά, είναι χαρακτηρισμένος ως επαρχιακή οδός από το 1955 και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη για πεζοδρόμια και ανάλογες υποδομές.Η Κίνηση Κατοίκων ζητά να αποχαρακτηριστεί άμεσα ο δρόμος ώστε να εκσυγχρονιστεί και να γίνει περισσότερο ασφαλής.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Κονδυλάκη:

Μοιράσου το άρθρο: