Ένα ακόμα επεισόδιο που φαίνεται ότι προκάλεσαν Αμερικανοί ναύτες, σημειώθηκε στα Χανιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Αγώνα της Κρήτης», το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι δύο μεθυσμένοι ναύτες, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, για να παρενοχλήσουν στη συνέχεια μια περαστική ομάδα νεαρών.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, το παλιό λιμάνι είχε γεμίσει από νωρίς το απόγευμα με προσωπικό του αμερικάνικου στρατού και μέχρι το βράδυ αρκετοί από αυτούς ήταν πολύ μεθυσμένοι.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τον «Αγώνα της Κρήτης», δύο μεθυσμένοι ναύτες ξεκίνησαν καυγά μεταξύ τους, με γροθιές και κλοτσιές εκατέρωθεν ενώ κινδύνευσε να σπάσει και μία τζαμαρία καταστήματος αφού έπεσαν πάνω της.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν κι οι ναύτες έφυγαν από το σημείο, χωρίς να δημιουργηθεί τίποτα περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιστατικά βίας τα οποία δημιουργούν κυρίως Αμερικανοί και Βρετανοί, στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στη βάση της Σούδας, είναι αρκετά συχνά και πολλές φορές οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών, όπως στην πιο πρόσφατη περίπτωση με τον σοβαρό τραυματισμό ενός Χανιώτη από δύο Βρετανούς στρατιώτες, στις 28 Νοεμβρίου του 2017.

 Με πληροφορίες από τον «Αγώνα της Κρήτης»

Μοιράσου το άρθρο: