Σε 11 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και τα Χανιά, θα πραγματοποιηθούν εφέτος οι προβολές του 8ου Διεθνούς Ταυτόχρονου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Micro μ» (IMMF), αύριο Σάββατο 13 και την Κυριακή14 Οκτωβρίου.

Στα Χανιά, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο στούντιο «Όξω Νου» στη Χαλέπα. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, χαρακτήρισε τα Χανιά πόλη – πυλώνα του Micro μ Festival, καθώς το κοινό της πόλης στηρίζει με την παρουσία του την διοργάνωση, από την πρώτη χρονιά.

Το διαγωνιστικό τμήμα του θεσμού, με τη συμμετοχή 15 ελληνικών ταινιών, αποτελεί όπως κάθε χρονιά τον «κορμό» του φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 11 πόλεις που συμμετέχουν στο «Micro μ Festival» (ΑθήναΘεσσαλονίκηΡόδοςΧανιάΗράκλειοΞάνθηΠάτραΤρίποληΠαρίσιΑλεξάνδρειαΚοπεγχάγη).

Συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ είναι οι εξής: «Cruiser» του Αριστοτέλη Μαραγκού, «Fake News» του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Heimlich» του Κώστα Μπακούρη, «Maneki Neko» του Μανώλη Μαυρή, «Newstria» του Κώστα Σταματόπουλου, «Pet» της Μάρτα Μπακρί, «Shapes of Mine» του Γιώργου Καψανάκη, «The Backpack» του Μιχάλη Μαθιουδάκη, «Yawth» των Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα, «Ίσως Είμαι Εγώ» του Δημήτρη Σίμου, «Μικρός Που Είναι Ο Κόσμος» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη, «Τάμα» του Γιάννη Μπλέτα, «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου, «Το Μάτι» του Στέργιου Ντινόπουλου και «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, εφέτος η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα λήξει   μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η «αγαπημένη» ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή (14/10)σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018.

Το διεθνές στοιχείο του φεστιβάλ ενισχύεται περισσότερο εφέτος, καθώς εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό, την τιμητική του έχει, για αυτή τη χρονιά,  ο διεθνής «μικρός» κινηματογράφος.

Στο διεθνές μέρος του φεστιβάλ (δεύτερη ημέρα) θα προβληθούν –για πρώτη φορά στην Ελλάδα- 12 ταινίες μικρού μήκους από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αίγυπτο.

Το ειδικό αφιέρωμα στο περιβάλλον που εγκαινιάζεται εφέτος, έχει τίτλο «Το Micro μ ντύνεται Πράσινο» και θέμα την «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Δια βίου μάθηση». Η συγκεκριμένη ενότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου μετά το διεθνές τμήμα του φεστιβάλ, πριν την τελετή απονομής των βραβείων.

Η είσοδος στις προβολές του αφιερώματος είναι ελεύθερη για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.

Ακουστε τη συνέντευξη που παραχώρξσε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κυπαρισσόπουλος:

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ

Το φεστιβάλ στο Facebook

Το φεστιβάλ στο Twitter  

Μοιράσου το άρθρο: