Εκδήλωση με θέμα «Η μυθολογία των αστερισμών», ένα ποιητικό και μουσικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας των αστερισμών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Χανιώτες, αύριο Κυριακή 24/3 στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Σύλλογο «Ορίζοντας».
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης Χρήστος Σωτηρόπουλος και το μέλος του Συλλόγου, Χρήστος Κοτσαύτης, μίλησαν σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και όπως εξήγησαν η συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, ενώ η ιδέα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, προέκυψε, όπως είπαν, στη διάρκεια των αστροβραδιών που κάνουν τα μέλη του Συλλόγου κάτω από το φως των άστρων, όπου αφηγούνται τους μύθους της υπέροχης αστρονομικής μυθολογίας, απαγγέλλουν ποιήματα και τραγουδούν. Με αυτόν τον τρόπο, η ποίηση, οι μύθοι και η μουσική, γίνονται ένας τρόπος επικοινωνίας της επιστήμης με το κοινό, όπως εξήγησαν.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.
Οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν 2 τραγούδια των οποίων οι στίχοι θα αποδοθούν στη νοηματική γλώσσα,

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι οι: Χρήστος Σωτηρόπουλος και Μαίρη Πεντάρη (αφήγηση), Χρήστος Κοτσαύτης, Νένια Στεφάνου, Εντμοντ Αλέξι και Νίκος Χαραλαμπίδης (μουσική, τραγούδι), 2ο ΕΠΑΛ Χανίων και Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά (χορωδία), Ανδρέας Καλαϊτζάκης (διδασκαλία νοηματικής), Ελένη Πραματευτάκη (χορός).
Ακούστε τη συζήτηση με τους κ. Χ.Σωτηρόπουλο και Χ. Κοτσαύτη:

Μοιράσου το άρθρο: