Κάλεσμα σε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες για τη δημιουργία ενός αντιφασιστικού δικτύου, απευθύνει το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, που την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου στις  20:30 καλεί σε συνάντηση στον χώρο του στην οδό  Χατζημιχάλη Νταλιάνη, 5, ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια έντονη και ανησυχητική αύξηση εθνικιστικών αισθημάτων ανά τον κόσμο. Οι τάσεις αυτές προάγουν μια έντονη ιεραρχική αξιολόγηση της ίδιας της ζωής, ο «άλλος» αξιολογείται—κατά έναν περίεργο τρόπο—από όλους τους εθνικισμούς ως κατώτερος του «εγώ». Ακραίες εκφάνσεις αυτής της αντίληψης αποτελούν τα διάφορα ρατσιστικά εγκλήματα τα οποία πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες στον ελλαδικό χώρο (Δολοφονία Ζακ/Zackie Οh, Δολοφονία του Πέτρου εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας), αλλά και η προσπάθεια εμβολιασμού της βάσης της κοινωνίας με το δηλητήριο του εθνικισμού (εθνικιστικά καλέσματα στα σχολεία). Το εθνικιστικό αυτό χαλί στρώνει το δρόμο στην ανάπτυξη φασιστικών αντιλήψεων, αντιλήψεων που πολλές φορές γίνονται ορατές ακόμα και στις μικρές καθημερινές μας σχέσεις.

Προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τις προηγούμενες εμπειρίες αντιφασιστικών αγώνων, ανοίγουμε το Στέκι Μεταναστών Χανίων σε συλλογικότητες, άτομα και κοινότητες μεταναστριών/τών (σε όλους εμάς) με σκοπό τη δημιουργία ενός αντιφασιστικού δικτύου για την αντιμετώπιση των φαινομένων που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο φασισμός δε στηρίζεται μονάχα στο φόβο του διαφορετικού, ακόμα περισσότερο εγκαθιδρύεται με τη δική μας σιωπή.

Να σπάσουμε το φόβο, για να επικρατήσει η ζωή!

Μοιράσου το άρθρο: