Την καταδίκη του περιστατικού επίθεσης δικαστικού λειτουργού σε βάρος γνωστής δικηγόρου, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. Το περιστατικό συνέβη στις 23 Οκτωβρίου, στο γραφείο του δικαστή, όπου όπως καταγγέλλεται απώθησε βίαια τη δικηγόρο, με αποτέλεσμα την πτώση της και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Στο αρχικά ομόφωνο και στη συνέχεια κατά πλειοψηφία ψήφισμά του– με ψήφους επτά προς δύο- το Δ.Σ. επισημαίνει ότι «έχοντας ευθύνη για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία πρώτιστα διασφαλίζεται από την υποχρέωση των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με βάση τους κανόνες που διέπουν το λειτούργημά τους, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018 από δικαστικό λειτουργό εις βάρος δικηγόρου και μέλους του Συλλόγου μας».

Για το περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Δασκαλάκης, ο οποίος –όπως εξάλλου αναφέρεται και στο ψήφισμα- έχει αιτηθεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Δασκαλάκης, παραδέχθηκε ότι για τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό υπάρχουν παράπονα από πολλούς Χανιώτες δικηγόρους, αλλά και πολίτες, ωστόσο αρνήθηκε να κατονομάσει τους δύο μειοψηφίσαντες στο Διοικητικό Συμβούλιο, επικαλούμενος το απόρρητο των διαδικασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων,  για τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό υπάρχουν αναφορές του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και το αίτημα απομάκρυνσής του από τα Χανιά. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει και τον δρόμο της δικαστικής έρευνας.

 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Δασκαλάκη στην  ΕΡΤ Χανίων:

Αναλυτικά το ψήφισμα:

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, έχοντας ευθύνη για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία πρώτιστα διασφαλίζεται από την υποχρέωση των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης να εκτελούν τα καθήκοντά τους με βάση τους κανόνες που διέπουν το λειτούργημά τους, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Ειρηνοδικείο Χανίων την 23η-10-2018 από δικαστικό λειτουργό εις βάρος δικηγόρου και μέλους του Συλλόγου μας.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων έχει αιτηθεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως ορίζει ο νόμος».

 

 

Εκ του  ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

 

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Μοιράσου το άρθρο: