Εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Μελισσοκομία στη Δυτική Κρήτη- Πρακτική και προκλήσεις» οργανώνουν αύριο Παρασκευή 10 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο εργατικό κέντρο Χανίων, οι δύο πολιτικές συλλογικότητες , η Terra Verde για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο και η συλλογικότητα »Χωριά βορειοδυτικής Κρήτης», στο πλαίσιο ενός ακόμη Αλληλοδιδακτικού Κύκλου Γεωργίας.

Καλεσμένη για να μιλήσει στην εκδήλωση είναι η ερευνήτρια μελισσοκομίας Δρ. Σοφία Γούναρη. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο συμμετέχων όπως ο ίδιος δηλώνει, στις δύο συλλογικότητες, Αντώνης Παπαγιαννάκης, τόνισε ότι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την εκδήλωση θα αφορούν μία μελισσοκομική χρονιά προσαρμοσμένη στην περιοχή μας. Ζητήματα όπως η σωστή και έγκαιρη ανάπτυξη, τεχνικές για την καλύτερη εκμετάλλευση του θυμαριού, αντιμετώπιση ασθενειών, παραγωγή βασιλισσών, ξεχειμώνιασμα, θα απασχολήσουν όσους βρεθούν αύριο το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Χανίων.

Ακόμη θα γίνει συζήτηση για την ευθύνη του καθενός μας απέναντι στο κλάδο. Η γνώση, επιστημονική και εμπειρική, στη μελισσοκομική τέχνη, είναι απαραίτητο να διαχέεται ανοιχτά, οριζόντια και αντιεμπορευματικά με κάθε τρόπο. Ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες γινόμαστε πιο συνειδητοί μελισσοκόμοι, επεσήμανε ο κ. Παπαγιαννάκης .
Ακούστε τη συζήτηση με τον κ. Παπαγιαννάκη:

Μοιράσου το άρθρο: