Απορρίπτει το αίτημα κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Πέρα Πλατάνι στη Σούδα, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Αντίστοιχη είναι και η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας.

Οι φορείς επισημαίνουν ότι η εγκατάσταση και χρήση αφορά σε  κατοικημένη περιοχή και δεν προβλέπεται από το Περιφερειακό Χωροταξικό της Κρήτης το οποίο παρότι επιτρέπει οχλούσες δραστηριότητες στην περιοχή, ορίζει ως ενεργειακούς κόμβους τις θέσεις Κορακιά, Αθερινόλακκο και Ξυλοκαμάρα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σούδας Κώστας Φωκάς, υπενθύμισε  πως αυτή τη στιγμή στην Κρήτη παράγονται περισσότερα από 800 μεγαβατ την ώρα που η μέγιστη ζήτηση δεν ξεπερνά τα 650. Σχολίασε δε οτι με την διπλή διασύνδεση η μεταφορά ενέργειας θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι  υπέρ τέτοιων επενδύσεων, αρκεί να γίνονται εκεί που πρέπει.  “Να σταθούμε στο πλάι των κατοίκων – Περιμέναμε περισσότερα απο εσάς” τόνισε η Νανσυ Αγγελάκη που κατηγόρησε τον Δήμαρχο για χλιαρή αντίδραση. Κατά τάχθηκε και η παράταξη Παπαδογιάννη με τον επικεφαλής να ζητά στενή παρακολούθηση του θέματος και ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιπεριφερειαρχη.

Την ανάγκη να υπάρξει στην Κρήτη μια πράσινη ενεργειακή ανάπτυξη με αιολική ενέργεια και φωτοβολταϊκά επεσήμανε ο Γιάννης Σαρρής που τάχθηκε κατά της επένδυσης ζητώντας παράλληλα να ανοίξει το θέμα συνολικότερα στην κοινωνία.

“Να είμαστε σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε πιθανούς κινδύνους” ζήτησε ο Νίκος Παπαντωνάκης ενώ την εναντίωση της παράταξής του σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, εξέφρασε ο Σεραφείμ Ρίζος.

Μοιράσου το άρθρο: