Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου και της παράβασης διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αντιμετωπίζει 44χρονος από τα Χανιά που λίγα λεπτά πριν την έλευση του 2018 παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τραυματίζοντας θανάσιμα 66χρονο πλανόδιο λαχειοπώλη που εκινείτο πεζός στην περιοχή «Παρηγοριά» των Χανίων.

Ο δράστης μετά την πράξη του εγκατέλειψε το θύμα του και αναζητείτο από τις Αρχές. Αργά την νύκτα της Τρίτης και αφού παρήλθε το αυτόφωρο παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του στο Τμήμα Τροχαίας Χανίων, όπου κατέθεσε για το περιστατικό.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο 44χρονος υποστήριξε ότι επηρεασμένος από ψυχικό τραύμα που έχει αφού η μητέρα του είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο και δεδομένου ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε ο εξάχρονος γιος του, σταμάτησε το όχημα λίγα μέτρα πιο κάτω. Στη συνέχεια, πήγε με τα πόδια στο σημείο της τραγωδίας και, διαπιστώνοντας ότι το θύμα του είχε πεθάνει, έφυγε από τον τόπο της τραγωδίας, ενώ άφησε το 4×4 στην περιοχή του Σταλού.

Μετά την κατάθεση του αφέθηκε ελεύθερος ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία έχει σταλεί στις δικαστικές Αρχές. – Πηγή: ΕΡΤ Χανίων / ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: