«Αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας, και κατά συνέπεια του νησιού μας, εξαρτάται και από την Ευρώπη», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες από τα Χανιά, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες να μελετήσουν τις προτάσεις του Ποταμιού για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση σε όλα τα θέματα, από την ύπαρξη ενός αμυντικού δόγματος που θα καλύπτει και την Ελλάδα, μέχρι την παραγωγή προϊόντων και τις εξαγωγές.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όχι μόνο για το Ποτάμι, αλλά και για τη χώρα και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Νομίζω ότι ο κ.  Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει μέχρι τέλους. Είναι γλυκιά η εξουσία. Σε όλους συμβαίνει αυτό. Για όλους δηλαδή τους κυβερνώντες. Νομίζω λοιπόν ότι τις εκλογές μάλλον τις προγραμματίζει για το φθινόπωρο».

Δηλώσεις και τις συνέπειες της θεομηνίας

«Πρέπει οι Δήμοι, η Περιφέρεια και κυρίως η κεντρική διοίκηση, τα υπουργεία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εάν αυτό δεν συμβεί τα Χανιά θα περάσουν ένα άσχημο καλοκαίρι. Και όχι μόνοι οι Χανιώτες αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται. Πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις, να έχουν τη συναίνεση όλων μας, να μην υπάρχει αντιπολιτευτική μικροπολιτική για να δούμε ποια έργα μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες 20 με 40 μέρες», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Οι Δήμοι και στον Πλατανιά, και στην Κίσσαμο, και στο Σέλινο και στα Σφακιά το διαπίστωσα πάλι ο ίδιος, έχουν κάνει πρόχειρα έργα. Έχουν δώσει προσωρινές λύσεις, αλλά δεν είναι λύσεις που μπορούν να κρατήσουν για ολόκληρο το καλοκαίρι. Θα πρέπει πολύ άμεσα να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις. Συναντήθηκα και με τον Περιφερειάρχη. Είναι αισιόδοξος ότι θα έρθουν τα λεφτά που τους έχουν υποσχεθεί. Δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά. Πρέπει να έρθουν μηχανικοί, να έρθουν μηχανήματα και επαναλαμβάνω ότι πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, ώστε να έχουμε την ολοκλήρωση των έργων μετά από 20 και 40 μέρες. Δεν έχει καμιά χρησιμότητα τα έργα στην Κρήτη να γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος. Ή τώρα θα αναστηθούν ξανά τα Χανιά ή θα καταστραφούν».

ΕΡΤ Χανίων – Παντελής Χουλάκης / ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: