Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική περίοδο δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων Μανώλης Γιαννούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων.

Με αφορμή την παρουσίαση της περιοδικής έρευνας που εκπονούν το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΜΑΙΧ και θεσμικοί και επιχειρηματικοί φορείς του Νομού το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι παρά την αρχική ανησυχία που είχε προκαλέσει το «πάγωμα» των προκρατήσεων, τελικά, όλα δείχνουν ότι και η φετινή τουριστική σεζόν θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφού εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα της περυσινής.

Εντυπωσιακή είναι η προτίμηση των επισκεπτών στα τοπικά προϊόντα, με πρώτο το κρασί, το ελαιόλαδο, το τυρί και το μέλι, ενώ σταθερά ανοδική είναι η ζήτηση στα βότανα και αρωματικά φυτά της Κρήτης.

 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γιανούλη στην ΕΡΤ Χανίων

 

Μιλώντας εξάλλου στην ΕΡΤ Χανίων, ο Γενικός Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων Δρ Γιώργος Μπαουράκης, ανέφερε ότι τα ευρήματα της τωρινής έρευνας είναι θετικά, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες δηλώνουν ότι θέλουν να ξανακάνουν διακοπές στο νησί, ενώ η Κρήτη έχει σταθερούς επισκέπτες που επανέρχονται κάθε χρόνο ή και πολύ συχνά στο νησί.

Εκτός από τους παραδοσιακούς επισκέπτες, δυναμικά ανοδική είναι και η αύξηση επισκεψιμότητας Πολωνών τουριστών.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Μπαουράκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Η έρευνα:

Στην έρευνα αποτυπώνεται ότι η Κρήτη εξακολουθεί να είναι πρώτη στις προτιμήσεις των οικογενειών Σκανδιναβών , ενώ μεγάλο μερίδιο των επισκεπτών επιλέγει να περάσει τις διακοπές του σε ξενοδοχειακή μονάδα, ανοδική είναι και η τάση ενοικίασης σπιτιού  μέσω της Airbnb

Το αρχείο της έρευνας, στο σύνολό της:

Τουρισμός 2019_20 Μαρτιου

Θετικά πρόσημα και για την κρουαζιέρα

Στο μεταξύ, εξίσου θετικά είναι και τα μηνύματα σε ότι αφορά στον τουρισμό κρουαζιέρας: 134 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που θα μεταφέρουν περισσότερους από 220.000 επιβάτες,  αναμένονται στο λιμάνι στης Σούδας για το 2019, σύμφωνα με τις  δηλώσεις  των ναυτικών πρακτόρων κρουαζιερόπλοιων.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του Νομού, Δημήτρης Μπουντρογιάννης, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσζιερόπλοιων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού τα στοιχεία που δόθηκαν, αφορούν μόνο τις προγραμματισμένες αφίξεις.

Το μεγάλο στοίχημα για να αποδειχθεί οικονομικά ανταποδοτικός ο τουρισμός κρουαζιέρας, είναι να γίνει το λιμάνι της Σούδας τόπος προορισμού, κάτι που προϋποθέτει μεγάλες επενδύσεις και ακόμα πιο σκληρή δουλειά, κατέληξε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Ακούστε τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

Μοιράσου το άρθρο: