Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θεωρείται και είναι ενεργό και ως τέτοιο δεν δύναται να παραχωρηθεί στο λεγόμενο “Υπερταμείο”, διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, τα στελέχη της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, με θέμα την αξιοποίηση του Στρατοπέδου. Τα στελέχη με τα οποία συναντήθηκε ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι οι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της σχετικής μελέτης για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι υπεύθυνοι της αξιολόγησης βρίσκουν την πρόταση του Δήμου Χανίων αρκετά τεκμηριωμένη και ενδιαφέρουσα.
Τη συνάντηση απασχόλησε και η διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στον Δήμου Χανίων για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου για 99 χρόνια, στο Δήμο Χανίων. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, “στόχος είναι να έχει υπογραφεί αυτή η σύμβαση παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων, μέχρι τις αρχές του νέου έτους”.
Εν κατακλείδι, τα στελέχη του ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. επιβεβαίωσαν στο Δήμαρχο Χανίων ότι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θεωρείται και είναι ενεργό και ως τέτοιο δεν δύναται να παραχωρηθεί στο λεγόμενο “Υπερταμείο”. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) έχει πραγματοποιήσει τη σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να μην ενταχθεί στη σχετική λίστα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Μοιράσου το άρθρο: