Με 188 ψήφους, η Γενική Συνέλευση των φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών- Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποφάσισε χθες τη συνέχιση της κατάληψης στο συγκεκριμένο τμήμα, με μοναδικό αίτημα την πραγματοποίηση εμβόλιμης εξεταστικής, για τους φοιτητές που είναι στο πτυχίο. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος του Συντονιστικού της κατάληψης, φοιτητής στο πτυχίο, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την μαζική συμμετοχή των φοιτητών του τμήματος στη συνέλευση και τόνισε ότι οι συμμετέχοντες ψήφισαν σε ποσοστό άνω του 50% τη συνέχιση της κατάληψης μέχρι να δοθεί εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές που την δικαιούνται. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία με τους καθηγητές της σχολής αφού «κανείς καθηγητής δεν έχει περάσει από το κτίριο, που τελεί υπό κατάληψη, να μιλήσει με τους φοιτητές, να ενημερωθεί για τις αποφάσεις τους». Έκανε λόγο για αντιφάσεις των καθηγητών και της κοσμητείας, που το προηγούμενο διάστημα επικαλούνταν έλλειμμα δημοκρατίας, λόγω χαμηλής εκπροσώπησης των φοιτητών στις συνελεύσεις. Η χθεσινή απόφαση, ανέφερε ο κ.Ζαφειρόπουλος, αποδεικνύει την μαζικότητα στη διεκδίκηση του συγκεκριμένου αιτήματος, ενώ από την άλλη πλευρά, 15 καθηγητές αποφάσισαν για ένα τμήμα 1000 ατόμων. «Θυμούνται τη δημοκρατία μόνο όταν τους συμφέρει και όταν μπορούν να την αξιοποιήσουν προς όφελός τους» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στα υπόλοιπα 4 τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης, η εμβόλιμη, έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται κανονικά.

Το τμήμα ΗΜΜΥ τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Τετάρτη, με αίτημα την πραγματοποίηση μιας επιπλέον εξεταστικής, της εμβόλιμης, για τους φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να φύγουν έξι μήνες νωρίτερα από τα Χανιά, καθώς υπάρχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειές τους, αλλά και στους ίδιους.
Φέτος υπάρχει για πρώτη φορά η δυνατότητα να αποφασίζει η κάθε σχολή ξεχωριστά για την εμβόλιμη εξεταστική και το τμήμα ΗΜΜΥ, είναι το πρώτο στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που δεν έχει εμβόλιμη εξεταστική, αφού η γενική συνέλευση των καθηγητών του τμήματος αποφάσισε αρνητικά και το επιχείρημα της κοσμητείας είναι ότι η πρακτική της εμβόλιμης εξεταστικής είναι αντιακαδημαϊκή.
Ακούστε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το άρθρο: