Για ανάγκη αστυνόμευσης στη Σούδα μ’ ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, κάνουν λόγο φορείς και κάτοικοι της περιοχής. Παράλληλα καλούν την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανακαλέσει την απόφαση κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος.Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε και στήν οποία τέθηκαν επι τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Σούδας.

Eπίσης, με αφορμή τις προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι του Δήμου Χανίων στη Σούδα, οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ζήτησαν από τον Διοικητή, του υπό κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος να λάβει αυξημένα μέτρα για το κυκλοφοριακό προς διευκόλυνση των εκατοντάδων επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν φέτος τις καρναβαλικές ομάδες οι οποίες θα είναι ακόμα περισσότερες από πέρυσι.
Μιλώντας στήν ΕΡΤΧανίων με διπλή ιδιότητα ο αντιδήμαρχος Χανίων ως κάτοικος της Σούδας, Μιχ. Βλαχάκης, υπογράμμισε ότι « ενημερώσαμε τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για τα προβλήματα του κυκλοφοριακού τόσο στην κεντρική πλατεία της Σούδας όσο και στο τμήμα της οδού Πλωτάρχου Μαριδάκη στην Κάτω Σούδα που είναι ο δρόμος ουσιαστικά που ενώνει το Ακρωτήρι με το Λιμάνι. Σ’ ένα τμήμα αυτής της οδού απαγορεύονται να κυκλοφορούν μεγάλα οχήματα άνω των 4 τόνων αλλά δυστυχώς γίνονται πολλές παραβιάσεις ενώ υπάρχει σηματοδότηση».
Ο ίδιος αναφερόμενος στην ανάγκη να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, επισημαίνει: “Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έχουμε πάρει ομόφωνα απόφαση κι είμαστε ενάντια στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος το οποίο εάν και εφόσον καταργηθεί ουσιαστικά αποδυναμώνει την τοπική κοινωνία από την αστυνόμευση που χρειάζεται. Όχι, λοιπόν, στην κατάργηση του, αλλά ναι στην επάνδρωσή του με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αστυνομική δύναμη».

Ακούστε εδω τη συνέντευξη του κ. Βλαχάκη

Μοιράσου το άρθρο: