Με τις απονομές την Κυριακή 11/12, στις εγκαταστάσεις του ΝΑΚΣούδας, έληξε η αγωνιστική περίοδος για το 2016 , του Ιστιοπλοικού Ομίλου Χανίων, με τον τελευταίο Διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας για το 2016 με την επωνυμία «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016» στην κατηγορία Optimist-Laser.

thumbnail_dsc_0128

Συμμετείχαν πέντε όμιλοι Ι.Ο.Χανίων, οι Ν.Ο. Χανίων, Ι.Ο. Ηρακλείου, Ν.Ο.Γαζίου Κρήτης και Ι.Ο. Αγίου Νικολάου με 57 αθλητές συνολικά.

 

 

thumbnail_geniki-kathgoria-laser

Για τον Ι.Ο.Χανίων συμμετείχαν οι αθλητές : Νίελσεν Ναταλία(Laser), Ζαχαριουδάκης Γιώργος(Optimist), Ασουμανάκης Μάριος(Optimist), Μπίλας Παράσχος*(Optimist), Γιαννουλάκης Λευτέρης(Optimist), Ασουμανάκη Γεωργία-Ανδριάνα, Νικολάου Άγγελος, Κακούρης Αντρέας, Τσισμενάκης Γιάννης, Τσισμενάκης Νίκος, Μακριδάκη Θεοδοσία, Μανιουδάκη Μαριάννα, Ανδρέου Στρατής.

thumbnail_geniki-kathgoria-optimist

Για τον Ν.Ο. Χανίων συμμετείχαν οι αθλητές: Περβολαράκης Χρήστος(Laser), Γεωργακάκης Γιάννης(Laser), Λαγαράς Ευάγγελος(Laser), Κοζωνάκης Νίκος(Optimist), Κοζωνάκη Μαρία(Optimist), Αναστάσης Γκαμπριέλ(Optimist), Λογοθέτης Μάνος, Αλιμπραντής Ωρίωνας, Σταυρουλάκης Αντώνης, Λαγαράς Αλέξανδρος, Τζομπανάκης Στέλιος.

thumbnail_kathgoria-optimist-proagonistiki

Για τον Ι.Ο. Ηρακλείου συμμετείχαν οι αθλητές: Αχινιώτης Κωνσταντίνος(Laser), Αχινιώτης Χριστόφορος(Laser), Μπορμπουδαάκης Νικόλαος(Laser), Μπελενιώτης Δημήτρης(Laser), Μονιάκης Γιάννης(Laser), Καψάλης Γιώργος(Optimist), Μπορμπουδάκης Μανώλης(Optimist), Βάγιου Ζωή(Optimist).
Για τον Ν.Ο.Γαζίου Κρήτης συμμετείχαν οι αθλητές: Κουμπανάκης Γιάννης(Laser), Κουκουτσάκης Γιώργος(Laser), Παπαδόπουλος Αναστάσιος*(Optimist), Περυσινάκης Διονύσης*(Optimist), Πολίτης Ηλίας*(Optimist), Κουκουτσάκης Αλέξανδρος*(Optimist), Σκουλούδης Μιχάλης*(Optimist), Κουκουτσάκης Κωνσταντίνος(Optimist), Κοβατζής Θωμάς*(Optimist), Σκουλούδη Μαρία*(Optimist), Δασκαλάκη Έλλη, Μαμουλάκη Δέσποινα, Πετεκίδης Γιάννης, Σκουλούδη Ελευθερία, Καλογεράκης Πέτρος, Παπάζογλου Νίκος, Πετυχάκη Ιωάννα.

thumbnail_optimist-11-xrona-agoria

Για τον Ι.Ο. Αγίου Νικολάου συμμετείχαν οι αθλητές: Μάσσαρος Στέλιος*(Optimist), Μαθιουδάκη- Χαβάκη Ειρήνη*(Optimist), Αναστασίου Αθηνά-Μαρία*(Optimist), Αυγουστινάτος Σωκράτης*(Optimist), Μάστορης Γιάννης*(Optimist), Μάστορη Άννα(Optimist), Αυγουστινάτος Νέαρχος(Optimist), Μαστοράκης Νικήτας.

thumbnail_optimist-11-xrona-agoria

Συνολικά είχαμε 3 κατηγορίες Laser 4,7,Optimist και Optimist προαγωνιστική.

 

 

thumbnail_optimist-agoria

Ο καιρός την πρώτη ημέρα ήταν ασταθής με μεγάλες αλλαγές από 290- 320 μοίρες με 3-5 κόμβους, αναγκάζοντας τους αθλητές σε αλλαγή στρατηγικής κατά τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να έχουν πάντα γεμάτα πανιά και ταχύτητα. Έτσι με δυσκολία μπόρεσαν και πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες στα Laser και Optimist προαγωνιστική και 2 στην κατηγορία Optimist.

thumbnail_optimist-11-xrona-koritsia

Τη δεύτερη μέρα ίδιες συνθήκες με άπνοια που στις 13:00 σταθεροποιήθηκε στις 270-285 μοίρες και 5-6 κόμβους ταχύτητα, για μιάμιση ώρα με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση 3 ιστιοδρομιών στα Laser, από δύο στις υπόλοιπες κατηγορίες των Optimist.

 

thumbnail_dsc_0148

Η ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα ήταν η ξεχωριστή εκκίνηση της κατηγορίας των Optimist προαγωνιστικής, όπου συμμετείχαν παιδιά που είτε ήταν ο πρώτος τους αγώνας είτε είχαν πολύ μικρή συμμετοχή αγωνιστική.

 

thumbnail_optimist-koritsia

Το αποτέλεσμα του συναγωνισμού τους ήταν φανταστικό και επέτρεψε τόσο στους προπονητές όσο και στους νεότερους ιστιοπλόους να χαρούν και να καρπωθούν τους κόπους της προσπάθειας τους.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα ανά κατηγορία ήταν:

thumbnail_dsc_0152

 Γενική κατηγορία Laser 4,7
1) Νίελσεν Ναταλία (ΙΟΧ), 2) Κουμπανάκης Γιάννης (ΝΟΓΚ) 3)Μονιάκης Γιάννης (ΙΟΗ)
 Γενική κατηγορία Optimist
1)Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ), 2)Κοζωνάκης Νίκος (ΝΟΧ) 3)Αναστάσης Γκαμπριέλ (ΝΟΧ)
 Κατηγορία Optimist Προαγωνιστική
1)Λογοθέτης Μάνος (ΝΟΧ), 2) Πετυχάκη Ιωάννα (ΝΟΓΚ), 3)Ασουμανάκη Γεωργία-Ανδριάνα (ΙΟΧ)
 Optimist αγόρια
1)Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ) 2)Κοζωνάκης Νίκος (ΝΟΧ), 3)Αναστάσης Γκαμπριέλ (ΝΟΧ)
 Optimist κορίτσια
1) Μαθιουδάκη-Χαβάκη Ειρήνη (ΙΟΑΝ), 2)Σκουλούδη Μαρία (ΝΟΓΚ), 3)Βάγιου Ζωή (ΙΟΗ)
 Optimist 11χρονα αγόρια
1)Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ), 2)Κουκουτσάκης Αλέξανδρος (ΝΟΓΚ), 3)Περυσινάκης Διονύσης (ΝΟΓΚ)
 Optimist 11χρονα κορίτσια
1)Μαθιουδάκη-Χαβάκη Ειρήνη (ΙΟΑΝ), 2)Σκουλούδη Μαρία (ΝΟΓΚ), 3)Κοζωνάκη Μαρία(ΝΟΧ)
Οι υπόλοιποι αθλητές του ΙΟΧ είχαν ανά κατηγορία την εξής κατάταξη:
Optimist:
Ασουμανάκης Μάριος(Optimist) 14η
, Γιαννουλάκης Λευτέρης(Optimist) 17η
, Μπίλας
Παράσχος*(Optimist) 18η
, Ζαχαριουδάκης Γιώργος(Optimist)19η
Optimist Προαγωνιστική:
Νικολάου Άγγελος 7
η
, Κακούρης Αντρέας 11η
, Μανιουδάκη Μαριάννα 16η
, Τσισμενάκης Γιάννης 17η
, Μακριδάκη Θεοδοσία 18η
, Τσισμενάκης Νίκος 19η
, Ανδρέου Στρατής 20η

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές τους προπονητές και τους γονείς που ήρθαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα, καθώς και τους πολύτιμους συνδιοργανωτές την Περιφερειακή ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων , το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που κάθε φορά είναι στο πλευρό κάθε διοργάνωσης.

Μοιράσου το άρθρο: