Η αναπτυξιακή προοπτική της Γαύδου, με σεβασμό όμως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, θα εξεταστεί στη θεματική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο νησί, με πρωτοβουλία του Δήμου Γαύδου και παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, αντιπεριφερειαρχών, βουλευτών και φορέων των Χανίων. Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η Δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου, στη θεματική ημερίδα θα γίνει παρουσίαση του σχεδιασμού της Δημοτικής αρχής, ο οποίος έχει γίνει σε συνεργασία με τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε).

Ο σχεδιασμός αυτός έχει να κάνει, εξήγησε η Δήμαρχος, με ένα νησί βιώσιμο, χωρίς αλλοίωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Ένα νησί όπου θα συνυπάρχουν άνθρωποι, φύση, δάσος, πολιτιστική κληρονομιά.

Πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας θα λειτουργούν σε ισορροπία. «Δε θέλουμε η Γαύδος να είναι ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένας προορισμός ταξιδιωτών μέσα στη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καλλίνικου.

Μέχρι σήμερα όλα τα έργα γίνονταν αποσπασματικά και χωρίς σχεδιασμό, τόνισε η Δήμαρχος. Στόχος της ημερίδας είναι ο δημότης της Γαύδου να κάνει γνωστή την πραγματικότητα και την καθημερινότητά του, στους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Δήμαρχος Γαύδου:

Μοιράσου το άρθρο: