Σειρά ενημερωτικών ομιλιών σε όλη την Κρήτη θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια, προκειμένου να  συμβάλλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.

Η χώρα μας, δυστυχώς, κατέχει την πρώτη θέση σε παχύσαρκα παιδιά μέχρι 14 ετών στην Ευρώπη, και η Κρήτη είναι στις πρώτες θέσεις του αντίστοιχου πίνακα της χώρας μας. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των ενηλίκων που θα  νοσούν από νοσήματα που έχουν άμεση η έμμεση σχέση με την παχυσαρκία θα αυξηθεί μέχρι και 60% τα επόμενα 20-30 χρόνια.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθο σε συνεργασία με την Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία και την Ένωση Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας, Περιφερειακό τμήμα Κρήτης, ανοίγουν την προσεχή Τετάρτη, 10 Απριλίου,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι  η. Ελευθερία Παπαδοπούλου, Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας, και ο Μάνος Γιακουμάκης, Διατροφολόγο – Διαιτολόγο MSc, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της ΕΔΔΕ.

Η ενημερωτική καμπάνια θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα  σε πολλές περιοχές της Κρήτης, τόσο αστικές όσο και της ενδοχώρας. Τον συντονισμό των ενημερωτικών εκδηλώσεων έχει ο ιατρός δημόσιας υγείας Περιφέρειας Κρήτης

 

Μοιράσου το άρθρο: