Ασαφές είναι εάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για την   υπόθεση της θανατηφόρας παράσυρσης και εγκατάλειψης από αυτοκίνητο των δύο νέων παιδιών, της Στέλλας Μούσχου  και του Γιάννη Στρογγυλού ο στις 17 Αυγούστου του 2017, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου.

Η δίκη σε ένα σύνολο 34 δικών που είναι στο πινάκιο την συγκεκριμένη ημέρα  έχει τοποθετηθεί στην 32η θέση, μια θέση που προεξοφλεί σχεδόν κατά 100% την αναβολή της, γεγονός που έθιξε και σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «ΣΟΣ Τροχαία Εγκλήματα».

Ο κ. Κουβίδης ανέφερε ότι «οι οικογένειες και των δύο θυμάτων δεν ζουν στην Κρήτη και με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένες, με την απειλή ποινικής δίωξης, να είναι παρούσες ακόμα κι αν το δικαστήριο δεν γίνει, σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο που με βάση τον ίδιο νόμο έχει την δυνατότητα να μη παραστεί καν αλλά να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του».

Ισως, επειδή δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα, η δίκη να ξεκινήσει για να αποσοβηθούν οι αντιδράσεις, για να διακοπεί και να οριστεί η ημερομηνία της συνέχισής της.

Παράλληλα ο κ. Κουβίδης επανέλαβε ότι τα εκατοντάδες μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων ζητάνε την άμεση κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που θεσπίζει την ατιμωρησία για τους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματά τους, ενώ αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες, ατέρμονες και με προδιαγεγραμμένες ως προς την κατάληξή τους δικαστικές διαδικασίες, που συχνά οδηγούν πολλές οικογένειες θυμάτων στην παραίτηση από τα ένδικα μέσα.

Ο συγκεκριμένος οδηγός, έτρεχε με 140 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό του και αφού παρέσυρε δύο νέα παιδιά και τον σκύλο τους, όχι μόνο σταμάτησε, αλλά αντίθετα επιτάχυνε και με ταχύτητα 170 χιλιομέτρων έσπευσε να εξαφανιστεί. Ο μόνος λόγος που δεν τα κατάφερε, είναι ότι προσέκρουσε σε σταθμευμένη μηχανή, υπενθύμισε ο κ. Κουβίδης για να αναρωτηθεί: «Πραγματικά, αυτό μπορεί να χαρακτηρισθεί αμέλεια;»…

Η μοιραία βόλτα…

Η 20χρονη Στέλλα με τον 19χρονο Γιάννη έκαναν βόλτα το σκύλο τους στα Κουνουπιδιανά Χανίων, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο  έπεσε πάνω τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της Στέλλας.

Ο Γιάννης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, σε κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ακούστε τη συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου ΣΟΣ Τροχαία Εγκλήματα στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Μοιράσου το άρθρο: